Pages

Sunday, January 25, 2015

Menyambut besday waiz di Pantai Morib - Day2

Posted by Faridatul at 11:41 PM 0 comments
25 jan 2015..

Harini seisi main kat pantai pula... hehehe.. budak2 sonok tak terkata.. check out patutnya jam 12 tengahari tp memandangkan budak2 dr jam 9 smpai 11 lebih main di taman dan pantai... so lmbt la nk kuar rumahnya.. tp no hal.. ok jek diorg ni.. huhu

 sesi main di taman... kat sini taman permainan ada 3.. tp yang ni sebelah banglo kami jek... huhu...

waiz main buaian.. suke dia

yang ni lagi la... dh expert main gelongsor.. haha



sesi main di pantai pula

ada orang tangkap ikan.. byk diorg dpt... tp semua ikan duri la..


ini la rupa ikan duri.. anak keam pun ada tertangkap tp kecil sgt



ni baru 1 pusingan... pakcik tu kata sedpnya buat asam pedas sbb ikan ni keras@liat sket





sonok budak comey ni main pasir... 


hasil tangkapan mereka yang dibawa balik umah.. umang2... huhu

Saturday, January 24, 2015

Menyambut besday waiz di Pantai Morib - Day1

Posted by Faridatul at 11:14 PM 0 comments
Besday waiz sepatutnya isnin depan tapi memandangkan takan nk cuti hari isnin so sambut la awal.  Kali ni dapat Chalet morib banglo 3 bilik. Ingakan dapat le reramai disini tapi fadzli kena ke kedah pula.. Dan mulanya diana pun x dapat join sbb road tax dh mati.. tapi naseb baik dia dapat pinjam kereta dari adik fauzi.. Akhirnya dapat juga merasa kemeriahhannya.. Lagipun dh lama tak jumpa anak2 diana ni.. Last jumpa masa raya tahun lepas.. huhuhuh

Sabtu (24 jan)

Mak tiba di rumah jam 12 lbh. Masa tu suamiku ada program kmsyarakatan di sg tekala pula. Dah keluar rumah dr jam 7 pagi.. Aduhai.. naseb baik semua perapan dan barang nk bawa ke sana telah disiapkan smlm sbb aku terpaksa ambil cuti setelkan apa yang patut. Jam 2 barula suamiku pulang.. Setelah siap2 semua barang baru kami bertolak ke sana. 

Tapi sebelum bertolak ke pantai morib singgah di kedai Kek Qaseh beli kek besday dan singgah di warta beli daging kambing slice dan arang.. huhuhu.. boleh pla yang tu tertinggal.. hahahaha.. bertolak dalam jam 4.30ptg dan tibanya di sana dalam jam 6ptg.. 

Setibanya disini seronoknya waiz tak terkata.. mulutnya tak berhenti bising dan jalan2 mcm round umah.. hahaha...

ini la permandangan rumah peranginan perseketuan morib banglo 3 bilik...

ada 2 bilik mcm ni

1 bilik mcm ni

ruang tgk tv

ruang dapur basah

ruang dapur kering

peti ais, dapur, kuali, periuk nasi, periuk belanga, sudu, pinggan, mangkuk, cwn dll semua disediakan

ruang mkn berjemaah :-)

ruang rehat koridor

wafiy dan mak su...


tempar parking keta

chess gergasi.. nak main boleh tolak2 aje...


tempat untuk bbq mlm nnt

gazebo pun ada.. 

taman permainan pun ada.. best2


Malamnya pula kami buat bbq.. makan.. tp banyak gambar aku x snap sbb sibuk buat sup sayur kat dapur dan buat sambal asam.... huhuuh...


daging kambing perapan black pepper

ayam perapan tradisional.. ikan fresh bakar gtu jek

ruangan lepak + sembang (masa ni diana x sampai lg)

muka budak ceria.. huhu

abi sorang la membakar.. udang, sotong, ayam, ikan, sosej... 

sambut besday waiz .. sesi potong kek


sambut belated besday kakak tasya.. sebulan yang lalu.. 24 dec 



Saturday, January 10, 2015

main di taman tasik cempaka

Posted by Faridatul at 11:37 PM 0 comments
10 jan 2015 - sabtu - 6 ptg

Alhamdulillah.. setelah sekian lama asyik hujan aje... anak2 hanya dapat main dirumah aje.. harini mentari sinar kembali.. so apa lagi ambil la peluang bawa anak2 g jalan2 di taman tasik cempaka...

sama jek peel ngan abang wafiy.. x leh nmpk smpah.. mesti nk kutip.. huhu

xcitednya bukan main lagi.. hehe

nk panjat tangga

jeles tgk abang dan kakak smpai atas

i like this pic.. senyumannya menawan.. hehe

dh pandai jalan tp itu jek kenderaan yang dia ada.. keta masih jadi milik abang wafiy lagi.. huhu

sukenya dia

opss.....

yang ni pun.. opsssss

abang take over main plak... waiz tu mcm budak setahun lbh aje.. padahal umur tak cecah setahun lagi.. haha

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea