Pages

Friday, February 28, 2014

Kehadiran Ahmed Waiz

Posted by Faridatul at 11:31 PM 1 comments
Tanggal 26hb Jam 5.42pagi lahirla seorang lagi hero, adik kepada wafiy. Kelahirannya seperti wafiy juga emergency ceazer.. Tak de rezeki ku untuk bersalin normal seperti orang lain walaupun pelbagai usaha telah dilakukan.. Minum minyak kepala dara, minum air dr darul syifa', makan segala makanan yang mudahkan bersalin normal tapi kalau dh mmg dah ditakdirkan aku bersalin secara pembedahan.. tetap kena bedah juga...

ok lah.. untuk cerita mengenai kelahiran nnt di post yang lain... ni pun curi masa untuk tulis kat blog ni.. dh nk habis pantang dh pun.. ini baru dapat buka blog.. itu pun dengan pertolongan suamiku memegang waiz.. tp kejap jek.. si kecil dh nagis.. so cerita selebihnya tungguu ada masa lapang... byeee

Ini la si tembam waiz yang lahir dengan berat 3.75 kilo.. geram tgk pipi dia... nk gigit jek.. haha

Sunday, January 12, 2014

Wafiy - harimau dan kucing kepala garfieldnya

Posted by Faridatul at 2:19 PM 0 comments
Dua hari lepas ummi demm so x leh temn wafiy main kt luar... dh lama x main tab... so terpksa ajak dia main atas katil jek...

Sesi mengenal binatang..

Ummi : ni apa...
Wafiy : aabbit.. (rabbit)
Ummi : ni apa..
Wafiy : aajah.. ( semua binatang yg besar yg x de dlm kamus dia.. semua di panggil gajah)
..
..
..
 sampai part gambr ni

Ummi : ni apa
Wafiy : uucing... (kucing)
Ummi : bukan la wafiy.. ni harimau...
Wafiy : uucing...,
Ummi : bukan.. harimau...
Wafiy biasanya dpt bezakn kucing ngan harimau., pelik...
Tetiba dia turun dr katil dan keluar bilik...

Ummi : nk g mna tu? Abi x de kt luar la wafiy...
Serupppp.. bunyi raga mainan di pungah... dan wafiy masuk semula ke bilik ngan kepala garfield...

Wafiy : ama uucing... sambil tunjuk kepla garfield kt aku,..
Ummi : ye la., sama.... ( aduyai.. patut la dia bertegas kata harimau tu kucing., sbb sama dh ngan mata kasar warna harimau tu ngan kepala garfield...)

Bile ditanya lg apa nma binatang tu., tetap kucing..

Huhuhu.. nk explain lebih2 pun buknnya phm., terima jelah... huhuhu.,,


Wednesday, January 1, 2014

Kenduri Kawen

Posted by Faridatul at 3:17 PM 0 comments
Banyak betul jemputan kenduri kawen bulan 12 ni.. Selagi aku sihat insyaAllah akan ke gagahi juga untuk ke sana.. menghadiri jemputan orang ni wajib kalau takde sebab/alasan2 tertentu untuk tidak hadir..

Disebabkan byk sgt jemputan kenduri kawen ni.. berat aku pun naik mendadak gile2.. so apa lagi baru jek buat MGGT akhir bulan nov tu doktor minta aku buat sekali lagi... waduh.. ni maknanya kali ketiga kena buat MGTT... parak nk minum air gula.. kalau ada perisa takpe la.. ni dua kali dpt yang takde perisa.. nk muntah dibuatnya... Tapi bagaimana pun untuk kedua2 MGTT tu kandungan glukosa ku normal.. Hopefully yang kali ketiga ni pun normal..

7 Dec 2013 - kenduri kawen adik kawan seopis (shahrina)
@ Taman Botani, Putrajaya


Hasya dan Wafiy

aku dan wafiy & ina dan hasya

14 Dec 2013 - kenduri kawen adik abang iparku (yop aka suami yong)
@ Felda Trolak Selatan, Sungkai Perak

21 Dec 2013 - kenduri kawen anak sepupuku 
@ Puchong, Selangor

pengantin lama bersama anak... hahaha

bersama anak2 sepupu.. lebh kurang sama baya dh pun :-)

25 Dec 2013 - kenduri kawen anak jiran mak
@ Dewan Perbandaran Nilai, N9

farihah bersama adik pengantin (aisyah).. pengantin sibuk so x dpt nk bergambr 

25 Dec 2013 - kenduri kawen anak dua pupu
@ Flat Angkasa, Pantai Dalam Selangor

pengantin dh penat.. kami smpai pun dh tak de orang.. seb baik makanan simpanan ada lagi.. rezeki.. huhu


28 Dec 2013 - kenduri kawen junior ukm (asiah) 
@ Taman Bunga Raya, Setapak

Wafiy dipaksa pakai baju ala hawai ni sbb ummi dh busan tgk baju yang sama jek setiap kali g kenduri kawen.. huhuhuh

Friday, December 20, 2013

Sambutan besday wafiy di taska

Posted by Faridatul at 10:35 PM 0 comments
Heppy besday wafiy ke 2 tahun.. SDemoga menjadi anak soleh... amin

sempat juga ummi membungkus 40 goodies untuk diberikan pada kawan2 wafiy  di taska



ni pun seb baik sempat juga beli kek... 

hadiah yang dibelikan oleh teacher taska (bola) dan baju dihadiahkan oleh mama izz 

 wafiy memotong kek... semoga menjadi anak soleh dunia akhirat .. amin

wafiy dan kawan2 taska yang sentiasa ceria...
 





satu kek dr wafiy dan 1 lagi kek dari taska untuk menyambut semua anak2 taska yang lahir dr bulan jun - dis..



 makan kek la plak... nyum2 



Wafiy xcited membuka hadiah yang diperolehi...  

Saturday, December 14, 2013

Kenduri kawen alus

Posted by Faridatul at 11:19 PM 0 comments
Alhamdulillah kesihatan masih sihat lagi harini. So apa lagi jemputan kenduri kawen byk sungguh akhir2 bulan ni. Masa kenduri kawen shida 2 minggu lepas tak dpt datang gara2 aku tak sihat dan faisal pun ada projek discussion.. Minggu ni alhamdulillah free plak so apa lagi jengjalan la bawa wafiy ke kenduri kawen adik yop. Kedua2 adik perempuannya dikawenkan serentak harini... semoga perkahwinan ini bahagia sampai ke syurga.. amin

Pengantin baru turut hadir.. shida dan suami

 meja tempat kami lepak.. tak sangka jumpa acu dan keluarga kat sini tapi sayangnya abah dah balik ikut alang

 hidayah dan puteri sulungnya.. aisyah fatihah 

paksu...

 epul jadi dj hari tersebut.. huhuh

 alus sibuk tak sempat nk bergambar dengan pengantin


 mak, acu dan yong...  

 Bergambar beramai2.. aku jek takde sbb aku yang tukang amik gambar.. huhuh 

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Kisah dari Ummi Luth Wafiy :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea