Pages

Sunday, November 30, 2014

MAHA 2014

Posted by Faridatul at 10:59 PM 0 comments
Plan nk ke sini juga tp bak kata suami ku " kita ke tempat binatang aje.. tak larat nk bawa dua hero ni round semua".. huhuhu

setibanya kami disini.. tgk map dulu

seb baik ada mak nak ikut sama

map nk round2 MAHA 2014

Jom kita gerak...


"wafiy nk tgk kembu"... huhuh

"burung ni besar ummi"... huhu

wafiy takut .. masuk free tp beli mknn nk bg mkn kambing2 ni rm1 jek


aku pun takut.. opss.. silap tu.. geli.. bila mulut dia kena tgn aduhai.. seram pun ada.. hahaha

comel tak lembu hijau ni... hehe

waiz dan rabiit :-)

lembu beso

rusa pun ada

ni apa tah namanya tp bukat rabbit ye... 

ke tempat kenderaan pula setelah habis round binatang.. 

sonoknya wafiy.. curi2 naik nk amik gmbo




nak balik tu jumpa plak gelanggang kuda dan lembu berhias ni.. 

sian lembu2 ni

kuda tgh mkn .. lapo agaknya.. huhu

sian budak baju merah ni... hahaha



adik dh muka masam... hahahah

mencukanya mudak comey ni... aduhai anak


opah termenung apa tu.... 


setelah hujan renyai nk turun kami segera beredar... walaupun tak lama di MAHA ni tp ya allah lenguhnya kaki.... penat seh.... huhu.. 

Sunday, November 23, 2014

Jengjalan ke Cameron Highland bersama nenek - Day2

Posted by Faridatul at 10:32 PM 0 comments



















Saturday, November 22, 2014

Jengjalan ke Cameron Highland bersama nenek - Day1

Posted by Faridatul at 11:02 PM 0 comments
21 Nov 2014  jam 12 mlm

Setibanya kami di rumah ayah sedara akak adik mak mertuaku di Ipoh. Selepas mengambil mak mertuaku di hentian bus seremban kami terus bergerak ke Ipoh. Maklum la jem orang balik kerja maka perjalanan kami agak lama walaupun dari jam 6 petang di seremban...

Setibanya kami di rumah pak su, kami dinanti oleh mereka. anak2 paksu sorang pun tak tidur lagi. hehe.. Jam 2 lebih kot setelah sembang2 maklum la dh lama tak jumpa kami pun masuk beradu. Maklum la sinag hari kerja.. tak ambil cuti pun harini..


22 Nov

Kami keluar awal dari rumah pak su memandangkan harini cuti sekolah telah bermula. so mesti ramai yang nak ke cameron Highland. Alang2 dh sampai Ipoh ni mesti la naik ikut simpang pulai. Lagi pun simpang ke cameron dr umah pak su ni tak jauh mana pun.

Setelah makan pagi dan berbekalkan makanan dan minuman yang disediakan oleh mak su kami pun naik ke atas... setibanya di sana kami menjelajah ke ladang teh dahulu.. then ke ladang lebah dan kemudian baru la check in rumah persekutuan. Tapi kali ni first time aku sewa umah apartment 2 bilik. selalunya dapat bilik aje.. ok la... nice tempatnya.. tp sedeynya air panas kat sinki tak berfungsi.. ketar tangan juga nk nak membasuh pinggan dan sebagainya...



setibanya di cameron highland

first time waiz jengjalan jauh.. sian anak ummi ni ye


wafiy bersama pak su


ke ladang bee pula


ada patung lebah2 besar

sukenya waiz.. hehe


asyik ummi jek tangkap gmbr.. time ummi pula bergambar






seb baik buaian ni tak roboh.. tak delah.. sekukuh2nya.. hehe

apa makna dtg cameron x nikmati strawberry

mak mertuaku mkn ubi manis panas... nyum2

tersnap gmbr wafiy makan strawbeery masam.. hahaha

cantek strawberrynya.. hehe

\
ni kat rumah persekutuan dah.. buat sendiri coklatnya... 


feveret wafiy dtg sini

belikan topi binatang di pekan td... adik dpt harimau bintang

wafiy pula harimau.. auuummmmm.. hehe

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea