Pages

Wednesday, May 30, 2007


Cuti-cuti di Kota Bharu (30 mei - 3 jun)

Posted by Faridatul at 6:41 PM 0 comments
Sempena cuti sekolah ni, aku pun nyibuk balik umah member aku kat Kelantan. Byk tempat menarik kat Kelantan ni.

Sape yang dgr omong2 kosong kononnya Kelantan negari yang mundur, better g sendiri..tgk keindahan negeri "wan kembang" ni.

Sepanjang cuti ini, aku jalan2 di Kota bharu..jumpa member2 disana.. mkn sama2.. keunikan mknan disana yang jarang jumpa di KL ni. Sebab jarang dtg sana kan, tiap2 hari ade orang belanja, tak minta pun tp nak belanja gak. Alhamdulillah..rejeki kat sana murah betul..

sonoknya pemandangan di sana setiap papan iklan sume menutup aurat. Dan satu lagi mesti ade tulisan jawi. Memenag unik betul. Mana nak jumpa kat KL atau negeri2 lain. Baru la sonok mata memandang.. hehehe

Papan iklan celcom dengan pompuan bertudung...


Papan iklan hotlink dengan tulisan jawi..

Tuesday, May 1, 2007


Kembara di Kuantan

Posted by Faridatul at 5:53 PM 0 comments

Trip ke kuantan ni di buat secara ad-hoc. Entah la camne perancangannya. 30hb, senin..aku dh buat plan ngan pijah n' dilah nak g bagan lalang.. yang mana umah kedua kami bertiga untuk meraikan besday pijah.. wahahah.. pijah kena belanja.. kononnya nak paw dia cukup2... tapi plan tu terpaksa cancel di petangnya sebab tetiba ade orang ajak g kuantan.

Mulanya aku buat desicion x nak g coz keje aku byk lagi tak setel ptg tu.. malas nak paking n' bergegas balik umah.. aku buat keputusan tak nak g la. tapi memandangkan pijah n dilah beriya nak g..aku pun semangat gak la g akhirnya. Memang nak g mulanya tapi keje terlalu byk.. kul 6 aku masih lagi duk kat serdang setelkan keje2 aku... nak balik bangi dlm 30 minit. warghhh... penat giler. janji ngan en su dlm kul 9 kat umah dia. Lepas solat magrib n isyak kat umah, baru la g amik pijah n azia.. baru lah g amik en su.

Hehehe.. aku tak tau la budak2 ni sume tak mkn lagi termasuk en su. Marah la diorang. aku tak buat janji.. dilah plak terlupa janji ngan diorang, sedangkan smpi jek bangi ptg tu aku lapo sgt ajak dilah mkn2 dulu b4 balik. Sebabkan yang lain dh lapo, berenti jugak la mkn kat kedai sebelah petronas di area umah en su (area nk ke highway). Ok gak la enviroment mkn kat situ. makanan dia aku kurang arif sebab aku ngan dilah jek tak mkn. kiteorang berdua minum jek..still kenyang lagi.

Akhirnya perjalanan ke kuantan bermula jam 10 mlm. Ngangoh dh sms byk kali ngan en su. Apatah yang dismskan hanya diorang ber2 jek tau. heheheh...

Sampai di kuantan dlm jam 3 pagi. Tapi terus ke pantai anak air. Kelihatan ramai orang kat pantai tu. Tangkap ikan menurut en su. Lepas lepak2 dan dgr ceramah en su, akhirnya kami pun balik ke rumah dlm kul 5 pagi. Sampai2 saja di rumah, kami diberi bilik dan masing2 melelapkan mata. Buat keje giler memang la penat... 2 mlm tak tido, seninnya seharian aku duk round2 dr bangi ke serdang, dan sepanjang perjalanan ke kuantan aku tak tido. Bestnya di perjalanan tu, tepat jam 12 mlm, kami meraikan besday pijah dlm kete dengan kek coklat yang dibawa oleh pijah.. Happy besday to u.......

Esoknya baru la berkenalan ngan k ngoh, acik, zaki, n liza. Ade sorang lagi adik en su iaitu lina tapi dia g berkayak ngan member uia. K ngoh malu mula2 ngan kiteorang... tapi alhamdulillah akhir nya dpt masuk gak. kiteorang ni, jenis pompuan brutal.. hahahah... bukannya jenis kontrol2 ayu... wahahaha...terutama pijah.. kan pijah..kan..

Lepas breakfast.. terus g mandi kat pantai sepat. Sonoknye tak terkira. Liza kononnya tak nak join.. akhirnya teruja join kiteorang sekali... selepas 2 jam baru la berenti, itupun sebab dia dh kata sakit2 perut kalu tak.. tah kul bape nak naik.. sonokkkkkk main ombak ni.

pokok kemunting...


buah kemunting... dh leh mkn ni


Umah abang long en su ni depan pantai sepat je, tmpat kiteorng mandi laut td. lepas mandi... terus g umah abang long.. k ngoh masa tu tgh gentel tepung yang kononnya tuk dibuat kopok leko.. aku apa lagi.. amik peluang belajo. sonok la.. sesekali duk tgk abang long bawak balik ikan..ikan besor plak tu..mkn kopok leko yang ikannya terasa.. mkn sata yang lain la dr kl ni.

Malamnya plak kiteorang camping kat pantai anak air sambil mkn kek raikan besday pijah . Yang join
camping masa tu, aku, dilah, pijah, azia, acik, en su, pijang, zamri n kawan pijang. Ade kes pagi kul 4 kat sini.. aku digangu makhluk ghaib.. tak pe la...nak berkenalan..pe salahnya kan.. hehehe

lepas makan tengahari esoknya, kiteorng pun balik semula ke bangi sebelum tu singgah ke hospital kuantan jumpa bakal dr. Faizah @ lebih mesra mek jah.. hahaha.. Kononnya nak jumpa dia semalam lagi, kakak dia (dilah) beriya2 nak g jumpa adik dia. Maklumla dh ade kat kuantan ni. pesalahnya jumpa adik sendiri kan.

Dan...akhirnya sampai di bangi dlm kul 8mlm. Solat magrhrib kat masjid area rumah en su dan terus hantar pijah balik...dlm kul 9 mlm barulah aku n' dilah sampai umah... tak sempat2 nk kemas, terus terlelap sehingga esoknya... heheheh

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea