Pages

Saturday, August 31, 2013

Kenduri Kahwen Ain @ Kuala Lipis

Posted by Faridatul at 9:39 PM 0 comments
Alhamdulillah selamat juga sampai ke rumah ain. Gile jauh. Kalu ikut kata ain hanya 4 jam dr bangi... tp sebenarnya dlm 5-6 jam jugak la... Maklum la bawa kereta dengan ada budak kecil tak leh nak laju2. kami bertolak dr bangi jam 9 pagi dan sampai di sana dalam lebih kurang jam 2 lebih. Ingatkan pengantin lelaki baru nk sampai tapi rupanya kenduri dh habis, dh selesai pun... makanan kebanyakan dh kemas... huhuhuh...

Jadi kami makan apa yang ada. Sekurang2nya menunaikan jmputan. tapi sebenarnya lagi beberapa kilometer aje dh samapi merapoh. Cik dilah kata nk balik umah dia ngan balik bangi dekat lagi nk samapi rumah dia... huhuhuhu.... lain kali time cik dilah ngan cik mije plak... jauh tu.. huhuhuhu sorang tgnu dan sorg lagi kelantan.. mudah2an kite meraikan orang dan insyaAllah akan ada orang meraikan kenduri kita nnt... :-)

semua kelaparan setelah 5 jam lebih dlm perjalanan yang terhentak2 :-)

bak kata cik mije dan cik suri.. tak pernah g kenduri makan bertambah.. lapo sungguh la tu :-)

yang seronok wafiy jugakkk.. dia still enjoy the surrounding... 


Thursday, August 29, 2013

Kursus kewangan dan perundingan

Posted by Faridatul at 9:30 PM 0 comments
Kursus Kewangan dan perundingan. 27-29 Ogos 2013 @ Danau UKM. 

Ini adalah kursus kedua EDD yang aku hadir.. byk lagi kursus nak kena habiskan untuk Blok 1 hingga blok 4.. agaknya bile la dapat habiskan  blok ni.. 

Thursday, August 22, 2013

Open house ukm

Posted by Faridatul at 9:28 AM 0 comments
@ Dektar ukm.. jam 9-12 tengahari. Tapi kami dtg jam 11 pagi sbb ada meeting paginya... dpt la makan yang tinggal.. makanan special byk dh habis.. naseb la... :-)

dapat bergambar aje dengan banner stall iktisas... makanannya dh habis dh... :-(



kerja wajib abang zul tiap2 event ukm... hehe


di akhir program.... nyanyian beramai2 nc dan tnc di atas pentas lagu raya

bergambar bersama kak yaz... 

Sunday, August 11, 2013

Tayar spare pecah

Posted by Faridatul at 9:23 AM 0 comments
Memandangkan satu kedai pun tak buka terpaksa la kekalkan menggunakan tayar spare. Masa nk balik dr Pahang ke bangi, kami kononnya nak ke Jengka sekeluarga nak melawat pak ngah yang baru menjalani pembedahan usus. Tapi pagi2 masa nak balik semua nk ikut sama. Jadi ber3 kereta la kami. Kesemuanya kereta wira.. kereta aku, diana dan yam.

Naseb baik kami ikt jalan hoghway nk ke sana. Di tengha highway lagi sejam nak ke jengka tak sangka tayar spare yang kami guna pecah di tengah jalan. Alhamdulillah wafiy pun masa tu tidur di belakang bersama ku. Abi pula baru sahaj lepas memeotong kereta lain... maksudnya kejadian tayar pecah tu tidak berlaku semasa memotong.. kalu tak tah kemana kereta kami melayang agaknya...

kereta yan dam kereta diana betul2 di balakang kami. Sebenarnya mereka dah persaan tayar pelik semacam aje pusingannya. Tu yang mereka slow dan berada di belekang kami.. Lpeas kereta berhenti d tepi jalan nenek cepat2 ke kereta kami.. cuak betul muka dia. Risaukan keselamatan kami... memang tayar hanya tingga rim sahaja... tayar dh melayang ke jalan sebelahnya.. huhuhuh..

Last option terpaksa pakai tayar spare dr kereta diana. dan alhamdulillah walaupun tiada satu pun kedai tayar buka tapi menantu pak ngah ada alat untuk betulkan tayar bocor... rezeki kami.. kalu agaknya kami g sorang2 macamana lah agaknya.. Alhamdulillah Allah telah memelihara kami.. semoga kami sentiasa dalam peliharaanNYA.. amin

fahmee tengah membuka tayar yangh hanya tinggal rim sahaja.. 

2 lagi kereta menanti tayar untuk ditukar

semua barang terpaksa dikeluar kan...

inilah tayar kami yang tercampak ke jalan seberangnya.. huhuh

pakai tayar spare dr kereta diana plak...


habis tayar.... mcm bunga yang dh tak berupa tayar.. rim pun dh rosak sket...


Friday, August 9, 2013

Sepetang di kampung

Posted by Faridatul at 9:13 AM 0 comments
Biasa la bila tiba hari raya semua adik2  abi balik kampung baik yang jauh ataupun dekat sekitara pahang... jadi suasana meriah sangat. Wafiy tidak ketinggalan bermain bersama sepupunya.. Walaupun usia tak sampai 2 tahun lagi tapi bila bab main bola ni macm dh teror.. bola mesti tala ke dia aje.. kalu orang lain main lebih lama dia g kejar smpai dpt.. kalu tak dpt mengamuk jelah... huhuhuhu... 

Tapi biasa la bila balik kampung nenek, mesti tak berbaju. Apa tak nya pakai baju tak samapi sejam habis basah lenjun... baik biarkan dia tak berbaju... cuma bila tak berbaju dan main kat luar ni.. kalu wafiy g kat area pokok2 buah habislah badan penuh ngan bintat2 kecil atau besar.. kena dek gigit ngan semut. Tapi dia tak nagis.. tu yang tak perasan. Cuma bila ummi nak pakaikan minyak malam nnt sebelum tidur baru perasan badan penuh nagn bintik2 merah... huhuhu

Wafiy bersama sepupunya... 

goal tak menang.. hehehe

ni main bola sepak atau bola baling ni.. huhuhuh

tayar kereta pancit.. kena paku.. satu kedai tayar pun tak buka... terpaksa guna tayar spare..

ramai lak yang jadi tontonan...

mekanik2 kecil duk membetulkan tayar.. huhuhuh

Thursday, August 8, 2013

Berhari raya di chini

Posted by Faridatul at 9:03 AM 0 comments
Tahun ni beraya tak habis pun beraya ke rumah sedara mara. Banyaknya beraya ke rumah kawan2 abi sahaja. Tapi sesebuah rumah tu makan masa 2-3 jam lamanya. Maklum la abi byk bercerita dengan kawan-kawan lama yang tak jumpa. So dek abi wafiy bersembang ngan kawan2 wafiy pula sibuk mengemas balang2 kueh raya. seb baik ada juga balang dlm bekas tupperware tp kalu yang guna bekas kaca tu.. ummi asyik ketuk aje tangan wafiy.. mata ummi lak tak lekang dek wafiy... mmmmm.. anak ummi dh besar rupanya... byk tul kerja nak buat.. tak leh duk diam seperti raya sebelumnya.. huhuhuhu  

di pagi raya selepas abi balik dr menziarah kubur arwah atok

abi dan wafiy.. sama baju

ummi bersama anak2 kawan abi.. (anak yati dr chini timur)

wafiy bersama kawan2... :-)

Friday, August 2, 2013

Goodies raya guru2 taska

Posted by Faridatul at 8:57 AM 0 comments

Tahun lepas ada teacher ana jek.. so ummi belikan kain helaian untuk teacher rp tahun ni ada 6 orang semuanya... sebenanrnya dh terbeli kainnya tapi tersilap budget..  hanya ada 4 pasang aje.. so terpaksa ummi fikirkan goodies raya untuk teacher wafiy... ummi buatkan biskut raya 2 jenis dan bersertakan bes minuman yang pelbagai perisa. Setiap sorang dapat 2 jenis cookies dan 1 botol bes minuman.. heheheh... dan yang penting sekali hasil kreativiti ummi yang last minit.. huhuhu..

last sekali.. selamat hari raya buat teacher wafiy dan semua... :-)

2 balang biskut raya ... homemade by ummi wafiy :-)


hasil kreativi ummi peganti kad raya :-)

Thursday, August 1, 2013

Berbuka puasa di puri pujangga

Posted by Faridatul at 11:47 PM 0 comments
Alhamdulillah.. rezeki harini tak perlu masak. Sempena bengkel projek PTS under En Ibrahim yang dibuat bulan puasa... makan pagi, tengahari dan ptg ditunda kepada berbuka puasa.. Disebabkan ada beberapa orang yang terpaksa balik untuk berbuka bersama family masing-masing maka terdapat beberapa kekosongan. Jadi aku dipelawa untuk membawa suami. Wafiy sah2 la free. Apa lagi aku pun msg suami tercinta kata buka puasa harini di puri pujangga. Kalau ikutkan kalu tak dapat seat lebihan mmg cadang nk bayar... tp dah ada rezeki lebih.. apa lagi syukur padaMU... 

Anak-anbak en Ibrahim pun join sama sbb ada beberapa RA pun balik... 

Wafiy dan peacenya.. :-)

Wafiy dan kak Aqilah yang comel

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea