Pages

Sunday, May 26, 2013

wafiy @ kuala pilah.. rehat menunggu jem selesai

Posted by Faridatul at 1:31 PM 0 comments
Angkara jem giler di kuala pilah... so kami berentila di Giant yang baru buka.. nasib baik berenti rupa2nya anak kesayangan sorang ni membuat pelaburan yang teramat banyak.. hahahah... masuk giant dlm jam 6.30pm.. keluar dlm jam 9pm.. setelah selesai mkn malam dan solat... keluar jam 9 tu ingatkan dh lenggang la jalan tapi rupanya tidak.. walaupun masih ada kenderaan tapi tidaklah se teruk ptg tadi... 

main2 di giant ni best.. main benda alah ni tak perlu bayar pun.. :-)





Saturday, May 25, 2013

Membeli motor baru nenek...

Posted by Faridatul at 11:27 PM 0 comments
Inilah aktiviti wajib setiap kali balik pahang... memborong ikan patin berpuluh2 ekor.. aku hanya tau ambil order aje.. yang membasuhnya suami dan mak mertuaku.. huhu.. bertuah punya menantu.. ikan patin ni lain sket.. kat tepi ingsang dia ada ruang kena potong sket untuk membuang simpanan lendir2 ikan tu.. kalu tak dibuang itu ikan akan jadi hanyir.. aku pun pertama kali baru tau masa pertama kali balik pahang masa mula2 kawen dulu.. hahaha


kali ni beli 7 ekor aje tp semua besar2 belaka...


si kecil ni pun sama nak menolong.. tp nenek halau sbb nanti lain plak jadinya.. haha

ikan keli yang masih hidup.. untuk dipanggang bersama yang lain.. nyum2

ke muazam shah membeli motor baru nenek...




ni plak gambar ptgnya selepas balik dr membeli belah di muazam.. siap sedia untuk memanggang ikan, ayam dll... alang2 mencari kayu untuk membuat ara... en suami terus memunggah membersihkan halaman belakang rumah... :-)



 antara pembantu yang membantu membersihkan halaman belakang rumah nenek... 





Friday, May 24, 2013

Wafiy @ Hutan Lipur Jeram Toi

Posted by Faridatul at 11:35 PM 0 comments



Hutan Lipur Jeram Toi.. best!!!

Posted by Faridatul at 11:24 PM 0 comments
Kali pertama aku, abi dan wafiy menjejak kaki ke sini.. abi suh pilih antara dua samada nak ke jeram toi atau ke ulu bendul.. dua2 best.. tp aku ckp kat abi tak kesah aje... sekali pergi mcm takde orang..debar jugak kot2 tak best ... tp rupanya subhanallah.. best la.. amat sesuai untuk budak2 jugak sbb ada untuk mandian budak2...

kata abi, tempat ni dulu tak sesuai untuk mandi sbb takde air dalam.. tp dh diubah mcm kolam seperti empangan so jadilah ada ruang untuk mandi... lebih kurang gtu la citernya... jom enjoy tgk gmbr...
( tp kalu nk tgk aktiviti wafiy, klik sini )

ini la rupanya pintu gerbang masuk jeram toi

sempat pagi sebelum bertolak aku menyediakan makanan dan air kopi panas... segar betul lepas mandi

wafiy yang lebih seronok.. ummi tukang amik gambar dan jaga barang aje

air terjun.. bestnya kalu dpt mandi kat atas nun

jalan menuju ke air terjun

byk wakaf disediakan... 

tempat duduk pun ada... selesa sgt

wafiy yang enjoy... 

sesuka hati dia nk keluar masuk dlm kolam

ni sebenarnya muka dh mengigil kesejukan.. huhuhu

time abi plak mandi manda 

abi menyelam








Thursday, May 23, 2013

Aktiviti Wafiy di Taska

Posted by Faridatul at 11:55 PM 2 comments
Tak sangka wafiy join masak2 hari ni... best la dia. patutnya kanak2 umur 18 bulan ke atas je baru leh join tp wafiy baru je masuk 17 bulan hari ni. patut la hari ni dan smlm bukan main penat lagi dia.. dlm keta dh mengamuk mcm nk tidur.. huhuhu

anak ummi dh pandai masak ye

alahai..bestnya dia bubuh candy dlm coklat tu

kena pertolongan teacher... berat sgt coklat tu ye

sampai berkerut2 muka wafiy :-)

Ni plak aktiviti semalam.. main air.. wafiy dh la suka main air.. pantang nmpk bilik air terbuka mesti nak masuk takpun kalu ummi abi masuk bilik air dia siap2 nk buka baju walaupun baru je mandi tak smpai 10 minit.. huhuhu


Sunday, May 19, 2013

Day 2 : Cameron Highland

Posted by Faridatul at 11:50 PM 0 comments
Pagi2 lagi dh kuar dr rumah peranginan... nk jalan2 byk tempat sbb smlm tak sempat nk jalan2 kecuali ke pasar malam.  tak sangka jumpa ateh @mak su kat sini. tp masa ni mak su dh habis mkn, so wafiy baru nk g mkn tempat yang sama... so lepas makan terus g kea farm, g ladang teh, g tgk strawberry dan berenti di lata iskandar dan kuala woh...




















Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea