Pages

Friday, November 30, 2012

Mee berkuah ala mee hailam

Posted by Faridatul at 6:21 PM 0 comments
Dah lama tak makan mee.. hari ni aku sempat buat mee goreng kuah. Hari ni juga aku ambil cuti untuk menyiapkan kerja dan hal personal. Patutnya nak cuti tuk g berehat dan mengurut tapi semuaya tergendala lagi....

so.. ini la hasilnya bila dh siap.. suami aku makan 3 mangkuk. lapar katanya.. agaknya sedap la tu.... huhuhuhu





Tuesday, November 27, 2012

Siakap 3 rasa dan kangkung goreng tuk dinner

Posted by Faridatul at 9:44 PM 0 comments
Dah lama tak masak rasanya.. hari kerja asyik balik lewat aje.. dan maklum la sekarang ni suami belajar ada kelas malam so lebih2 lagi la tak sempat nk masak.. hari minggu plak asyik ada kursus, program, orang kawen dll.. dh berapa lama tak duk umah bila hari minggu...

hari ni aku habiskan kelas awal memandangkan tak sihat. call punya la kedai biasa aku order makanan tak berangkat plak taukeh romzee ni.. memandangkan dh alang2 ke kedai jimat, so beli la bahan2 nak buat mee goreng tuk esok dan terkenan la ngan siakap.. so plan la nk masak ikan siakap 3 rasa memandangkan tomato dlm peti dh lama tak guna...

taaraaa.. dlm masa 40 minit siap semuanya... nasi aje tak dihidangkan lagi sebab suami tak balik lagi.. skrg dh kenyang selepas menjamu selera air tangan sendiri.. hehehe

ini la santapan tuk dinner hari ni

close up - kangkung goreng ngan tauhu telur


close up - ikan siakap 3 rasa



Monday, November 26, 2012

Program erat-mesra pelajar bersama kelab kokurikulum PPSK

Posted by Faridatul at 8:56 PM 0 comments
Alhamdulillah, Program erat-mesra pelajar bersama kelab kokurikulum PPSK (Pusat Pengajian Sains Komputer) telah selamat dijalankan pada 21hb nov 2012 - iaitu rabu minggu lepas. Walaupun penat tetapi berbaloi.. huhhu

Pagi rabu tu kelam kabut juga sebab Dr Dalbir yang sepatutnya jadi MC terpaksa ditolak sebab isterinya keguguran baby 5 bulan. So beliau tidak dapat hadir ke fakulti. Semoga Dr Dalbir dianugerahkan baby seterusnya...

So mengelabah la cari en ibrahim. Sepatutnya en ibm ni aku nak suh jadi juru baca doa tp sbb dia sakit tekak aku dh cari pelajar tahun 1. So nak tak nak terpaksa la cari orang lain dan alhamdulillah rohizah setuju jadi mc.

so perjalan program berjalan lancar. alhamdulillah.. :-)

malas nk ckp pe dah.. so leh la tgk2 gambar kot2 ada gambar sendiri.. huhuhu

antara kelab yang established di ftsm - robot soccer


pelajar tahun 1





ni salah satu lagi kelab yang established di ftsm - imagine cup

kelab ketiga yang established di ftsm - programming chlange club





pengerusi pusat pengajian sains komputer memberi kata aluan - PM Dr Salwani




izwan memberi kata-kata pengalaman menarik  menyertai kelab robot soccer 



kok meng memberi kata-kata pengalaman menarik  menyertai kelab imagine cup

pengerusi dan en ibm.. alhamdulillah en ibm byk membantu sebelum majlis bermula walaupun menolak menjadi juru baca doa dan mc

faez memberi kata-kata pengalaman menarik  menyertai kelab programming challenge club


 pelajar yang byk menyertai pertandingan dlm programming challenge club

azim memberi kata-kata pengalaman menarik  menyertai kelab numoss

ni la mc majlis ini.. berpantun-pantun..lepas ni boleh minta jd mc lagi :-)

Sunday, November 25, 2012

Berkelah di Sg Klah

Posted by Faridatul at 11:39 PM 0 comments
 Opah dan cucunya :-)
 
melayan kerenah cucu

Mak su nak juga bergambar :-)


 Kepenatan setelah berjam3 berendam di sg klah 

makan manggus dan durian setelah pulang.. lapooo


en hubby tgh buka durian untuk anak dan anak2 sedara nya mkn.. semua tgh kebuluran.. hahaha

aishah dengan sedapnya mkn durian... licin smpai ke biji




Sunday, November 18, 2012

Aktiviti wafiy sepanjang balik dr kelantan

Posted by Faridatul at 9:53 AM 0 comments
get ready nak balik... 

sponge bob turut sama nak balik bangi

yabedabedooooo

i'm prof Dr luth wafiy ye :-)
  stylo boy :-)

aktiviti wafiy dalam keta sepanjang perjalanan.. habis seat belakang dia yang punya

yahoo..... 

suka betul kalu susu dia bagi tumpah...


dah penat.. nak tido plak

makan time :-)


mana makanan ni tak smpai lagi :-)

  

ni makanan ummi.. sedap kan...

hahahha.. ni la makana saya kata wafiy :-)

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea