Pages

Sunday, July 29, 2012

Iftar JASA

Posted by Faridatul at 11:07 PM 0 comments
29 Julai 2012

Iftar JASA yang diadakan di komplek Islam Bangi Seksyen 16. Bila ramai orang ramai yang paling sonok sbb ramai nak layan dia makan... ish2.. anak ummi ni.






Monday, July 23, 2012

wafiy dah semakin jauh menyusur

Posted by Faridatul at 12:53 PM 0 comments
23 Julai 2012

semakin hari semakin aktif wafiy.. wafiy dh semakin jauh menyusur.. nak kata dia tak reti merangkak, dia mcm tak mau aje sbb dengan menysur pun dia dh laju.. mcm penyu pun ada tgk dia bergerak.. heheheh...

sekarang ni kemana saja aku pergi dia akan follow dr belakang. kalu aku buat tak tahu aje.. wafiy mula merenget minta diangkat.. sampai ke dapur pun dia dh jelajah.. ada sehari tu, penat sungguh aku rasa,  dr bilik ke depan dan terus ke dapaur... sabau ajelah.. sambil meyusur smbil merenget minta diangkat.. masa tu aku sibuk nk sidai kain sebelum pergi kerja..

hampir ke dapaur dah dia wafiy menyusur

diangkat oleh abi sbb kesiankan wafiy dr tadi menrenget minta diangkat

Friday, July 20, 2012

cikgu wafiy berhenti

Posted by Faridatul at 11:48 PM 0 comments
20 Julai 2012

Aduhai.. aku ingatkan cikgu nazihah aje yang berhenti tp rupanya 3 orang cikgu termasuk cikgu nazihah berhenti keje. Mereka dapat keje di poliklinik cheras. Ketiga2nya dapat keje yang sama. Takpelah.. tu rezeki mereka... tapi sedey la aku sbb bimbangkan wafiy..

Maklum la yang tinggal hanya cikgu ana. Moga taska nasyrah dapat mencari peganti seperti cikgu nazihah dan kawan2 dua orang lagi tu yang tak sempat aku nak kenal dengan lebih rapat.

Disebabkan dari awal hanya aku tanya cikgu nazihah aje yang nak berhenti so aku hanya beri cikgu nazihah aje kain baju dan kad ucapan terima kasih dr kami sekeluarga.. lagi 2 tu tak dpt pepe sbb tak tahu yang mereka nak berhenti sama.. Apa-apapun terima kasih kerna sudi jaga wafiy dengan baik...

wafiy with teacher nazihah

wafiy with teachers ( lupa nama.. hehehe)


Wednesday, July 18, 2012

Lunch di Restoren Horizon Garden, Bangi

Posted by Faridatul at 11:31 PM 0 comments
18 Julai 2012

Aku merupakan orang terakhir dalam geng2 aku untuk belanja ahli geng.. hahah.. ahli geng kami terdiri dari aku, iza, mas, ina (geng2 guru IT) dan kak tena.. Baru2 ni join sama kak zura sebab baru balik dr LonDon..

Program belanja-belanja2 ni dari tahun lepas lagi.. byk kali pospone.. konon sebab mengandung la.. pastu bersalin cuti 3 bulan.. so byk betul halangan.. akhirnya semalam aku tetapkan juga nk belanja walaupun mulanya mcm tak jadi.

Wafiy semalaman tak lena tidur gara2 batuk2. nak tidur jek batuk2 menyebabkan dia terjaga. kalu terlebih batuk menyebabkan dia muntah. bila dh muntah mula la lapo so ummi dia la jadi mangsa.. hehehe.. berkepit aje... aku pun jadi tak lena tidur.. dlm erti kata lain x cukup tidur.. heheheh.. paginya lepas basuh berak dia dlm jam 7.00 pagi sekaligus terus mandikan dia, wafiy mula mengantuk .. bila abi keluar rumah tuk interbiu di cohort, hukm.. wafiy mula resah.. so tertidu... sian plak nak angkat... aku pun siap la mknan nk mkn sbb lapo.. tak sangka tgh masak dia dh terjaga.. seb baik makann dh siap msk blum dimakan aje..

apa lagi, aku pun masuk dlm bekas tuk dibuat bekalan ke opis. 2 kali keluar umah tak berjaya. meraung2 dia dlm keta smpai teresak2.. jadi aku call abi dia tanya kul bape nk habis interbiu. Abi dia kata dh habis masa tu jam 10.30am.. so takpe la tunggu abi balik terus keluar rumah...

so lunch tu aku pun sempat la belanja kawan2 dengan membawa abi dan wafiy sekali... tinggalkan kejap wafiy ngan abi, wafiy dh melalak nak aku juga.. so terpaksa la usung dia kemana juga... nak kata demam siang tu takde pun. cuma mmg dia teramat mengantuk... habis mkn jek dan dlm keta dh mengantuk dan tertidur smpai petang... hari ni merupakan hari qada tidur wafiy...

sian wafiy.. petangnya dpt mesg dr teacher zihah yang berbunyi :"Assalam.. wafiy demam ke akak? Rindu kt dia hehehe.." other msg: "Tolong peluk cium dia tuk saya ye.. hehe "

Hehehehe.. ada jugak yang rindukan wafiy walaupun suka buat ragam kat taska... :-)

Bergambar sebelum kawan-kawan ummi sampai...

best la kerusi ni.. ada bantal lagi tuk sandar :-)


 ala.. abi dh kacau wafiy nk bergambar :-)

wafiy meluahkan perasaan dengan reaksi muka takmau bergambar nagn abi.. haahah :-)

gaya rimas wafiy :-)

kalu gmbr camni ok.. kata wafiy.. heheheh :-)

termenungkan masa depan.. jauhnya lagi nk aku beso.. "nk jadi apa ye nnt bila dh besar?" 

Ketibaan makanan.. ikan siakap steam horizon style

Kam Heong Lala

Deep Fries chicken with lemon sauce

Red Tom Yam Soup horizon style

Stir Fried Kailan with salted fish

Ketibaan kengkawan ummi

mas (pejam mata), iza dan k zura...

Pakej yang ada dlm restoren horizon garden selain ala carte menu... Set A RM77

Set B RM117... ni la set yang aku amik... B3

Set C RM187...  Ada satu lagi set D... yang tu tak silap hege RM200++

 Kak tena nak menggayakan wafiy ngan sepk matanya

Wafiy nmpk cam suka aje kan.. tp sebenarnya tgh bising tak nak dipakaikan.. hahaha

Akhirnya.. sudah tertunai hutang aku pada korang semua.. Maaf la kalu tak cukup kenyang... 

Saturday, July 14, 2012

Makan-makan di bagan lalang

Posted by Faridatul at 10:05 PM 2 comments
14 Julai 2012

Setelah pulang dari pejabat pos, terus mengambil wafiy. Ketika itu jam sudah menunjukkan 5.30pm. Kerana kelaparan tak makan tengahari jadi kami singgah ke pasar malam Taman Tenaga. Membeli kueh2 sahaja dan buah2an untuk dialas perut sebelum ke Bagan Lalang. Bertolak ke bagan lalang lebih kurang jam 7.00pm. Sempat mandi2 dan beri wafiy makan buah pear yang telah direbus dan dibuat puree...

Setibanya di bagan lalang.. aku, dan cik dilah dn abi wafiy terus mengodek ikan dan lauk2 yang ada untuk dijadikan makanan santapan mlm itu.. dan akhirnya menu kami seperti di bawah.. hehehehe...












macam2 lauk ada... nyum2



ini la feveret aku.. pepahat masak cili api..

kailan ikan masin (wajib ada)

my husband feveret.. kerang bakar

ikan pari bakar pun ada..

ikan talapia masak 3 rasa

sotong goreng tepung

sayur cendawan goreng

tom yam campur

air kepala tuk my husband

sesi berdoa.. jom makan...


wafiy hanya leh menjeling aje pada mknan tu.. ummi tak bagi.. asyik tangan kena ketuk aje.. huhhu



dh habis mkan.... ekk.. alhamdulillah.. dh kenyang.. puas mkn...smpai byk lauk x habis




byk lagi yang tinggal.. so apa lagi.. sesi meratah sampai habis...




Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea