Pages

Saturday, March 24, 2007


Bagan Lalang lagiii..k na belanja :-)

Posted by Faridatul at 11:27 AM 0 comments
Hari yang memenatkan..aku berkejar2 ari ni..janji ngan k na jumpa dia kat tesco kul 10pg nak beli barang2..ikan..ayam dan lain2. Aku dr bangi dan dia dr semenyih. Aku g sorang dr bangi coz dilah byk assigment nk kene siapkan.

Sampai di tesco..mula membeli belah. Abang mie dan anak2 sume ade. Sambil2 beli ikan.. udang.. yaya dlm troli aku nmpk cam dh terlentok. Marah sungguh dia aku x dukung dia..camne nk dukung..brg byk nk beli lg..mak dia tah kemana menghilang ish..ish..ish..biasa la tu k na..dh paham sgt kalu bershoping (..ehem..ehem..ehem..) hahaha..mesti dia maroh kalu dia tahu..

dh penat2 dtg tesco ni, aku beli jugak brg2 rumah yang dh lama kehabisan. Dapur dh seminggu lebih x berasap. Tambahan pula ade cendawan feveret aku..aku amik la dlm 3 paket besar..huhhh..1 paket biasanye rm5++ tapi kali ni ade diskaun dpt la dlm rm3++..sonoknye..leh buat sup sendawan ke..cendawan goreng ke..hehehe

Dalam kul 1ptg baru smpai umah. Alahai janji ngan member kat ampang dlm kul 2petang.. berkejar2 ke sana.. dlm kul 3 baru smpai.. tp orang yang nk jumpa tu ade hal..so dpt jumpa dia kukl 4.30ptg. setel2 ngan dia baru balik bangi..jalan x jem..tp sume kete bawak slow..tension tul...

smpai bangi dlm kul 6ptg. Nasib baik sebelum g ampang td dh perap ikan, ayam, udang..pastu dh agih2kan kerje2 yang lain pada aini, mije, pijah dan khusia..kalu x alamatnya..x mkn la mlm ni..huhhuh..

sampai kat sana..setelah sume ade..baru la start ber'BBQ'. Ni first time bg k na dan lain2 ber'BBQ' kat bagan lalang ni. sonok kata diornag..aku pun tumpang sonok.. K na suh buat lagi dlm bulan 5 nnt..insyaAllah...

Habis ber'BBQ' dlm kul 12 semua bersurai..diorang ni tido kat chalet..aku, mije, pijah n dilah je tido dlm khemah..aini n khusia pun nk tido dlm khemah..so..khemah abang mie diorang guna.. Aku, pijah, khusia n aini stay smpai kul 3.30 pagi..menikmati panorama mlm.. Yang bestnya dlm kul 3.00 pagi aku ternmpk meteor/ tahi bintang jatuh. Rezeki aku kot..sebab yang lain2 tu x nmpk..hehehehe

Tapi sayangnye..ni kali kedua ribut melanda masa aku camping kat sana.. tapi kalu ni menakutkan sungguh. Kul 4.30pagi, angin begitu kencang sehingga meruntuhkan khemah kiteorg... x sempat nk lipat elok2..patah2 besi dia..terus masuk dlm khemah.. angin pada mlm tu terlalu sejuk dan disertakan ujan yang agak lebat... Ni lah pengalaman yang x dpt dilupakan...

Friday, March 23, 2007


Cybernite D' Equatorial Bangi

Posted by Faridatul at 1:02 PM 0 comments

Cybernite...emm sebenarnya malas gak nak g...G jugak la coz nak meraikan pelajar2. Apa perasaan dulu kalu pensyarah yang kite kenal tp x dtg meraikan kite...sedey kan ..tp entah lah..zaman dh berubah kot...

Nape aku ckp gtu..yelah, lecturer kurang dihiraukan..programnya pun agak membosankan.. kalu dibandingkan pada zaman aku dulu. Kononnya objektif nak rapatkan hubungan pelajar ngan kakitgn ftsm, tapi aku x nampak kat ne nk rapatkan..

Persembahan pun kalu aku nk komplen kat sini..musti panjang lebar..tak habis muka surat fotopages ni...pepe pun aku harap program lepas ni yang dibuat oleh PERTAMA ok sket dr mlm ni... persembahan tarian yang acap kali tuh kalu ditukar ngan persembahan pelajar dr setiap jabtan ke..ade gak paedahnya...ish..ish...ishh


Aku doakan moga students final year ni sukses bile habis belajar.... dpt keje molek2... Dekan dh tawarkan sape2 nk jd RA...so pe lagi..grab la..mana tau leh ukm sponser buat MASTER...hehehehhe

Sunday, March 18, 2007


Musim layang-layang kembali

Posted by Faridatul at 5:41 PM 0 comments
Seperti biasa, tiap2 minggu kene balik umah walaupun kena balik kejap...hari ni aku balik lewat sket..sebab aku ade kursus asp.net kat fakulti paginya..so kenalah balik petang.

Ya Allah...terkejut aku...tak pernah jem, jem plak petang tu. mana tak nya kat taman metropolitan kepong tu penuh orang parking berlapis-palis kete...sesak jadinya..musim layang-layang..patut la

Emmm...ingat masa muda-muda dulu..time gini sonok la main layang2. Buat layang2 sendiri..habis lidi penyapu mak aku..aku kerjakan...mengamuk dia..tak leh nk nyapu...ye la nak buat layang2...tak best beli..sonok lagi buat sendiri..hasil kreativiti sendiri..

Tapi zaman sekrg sume beli...tak best la...Kalu ade anak nnt nak ajar diorang buat layang2 sendiri..ish..ish..ishhh..dh simpan angan2 plak tu..masalahnya ingat lagi ke guane nk buat layang2 tu cik pari oiiiii...

Sunday, March 4, 2007


Gerhana Bulan Penuh

Posted by Faridatul at 12:29 PM 0 comments
Gerhana ni aku tangkap kat umah aku..Kononnya nk g tasik kejut ngan pijah..lepas amik gambar terus g aerobik.. huhuhu..

Tapi sayangnya, aku terlewat bangun. Janji ngan pijah lepas solat subuh dlm kul 6.20pg terus tunggu kat sana. Tapi aku terjaga tido jam 6.00pg. Semalam penat sgt. Dh la tuh aku masuk tido pun jam 4pg. Buat apa pun entah la..Jadi kelawar jap..hahahaha

Sedar2 kul 6.09pg. Mana sempat. nk solat lagi. Nk kemaskan diri lagi. Emmm...so aku tinjau dr umah koridor umah aku..Ehh...tetiba nmpk bulan..selalunya dr umah aku tak nmpk..rezeki..rezeki...

Pe lagi..aku pun terus amik kamera..snap..snap...snap..lupa nk bgtau pijah..terus aku sms dia kata dtg jek umah aku..sebab dr umah aku lg senang nk snap bulan tu..coz umah aku paras 5...dh la atas bukit...ni pun kecik je nmpk..dh abih zoom dh.

Subhanallah...cantik..dlm masa tak sampai sejam..fasa per fasa bulan tu berubah...dr besar hingga tenggelamnya bulan tersebut.

Aku ade bgtau ust ghani semalam..ust ni pengerusi syura..dia bg link islamonline.net kat aku. Katanya kt mesia ni tak nmpk sgt coz masa time tu matahari dh naik..memang pun..patutnya bile bulan dh gelap kite akan nmpk bulan penuh tp warna keoren-orenan..tp x nmpk pepe..gelap..yelah masa tuh dh jam 6.50.. matahari mmg dh naik...patutnya jam 6pg mmg tak nmpk bulan dh..

Syukur aku tak terlepas tgk gerhana bulan ni... sempat gak la buat solat sunat gerhana...k huda siap2 awal remind aku..tgk2 gak..solat sunat tu jgn tinggaall..heheheh



Fasa-fasa Gerhana bulan di rumah ku..

Ni address kalu korang nk tgk camne gerhana bulan penuh terjadi : http://www.islamonline.net/English/science/2007/03/01.shtml


Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea