Pages

Friday, December 20, 2013

Sambutan besday wafiy di taska

Posted by Faridatul at 10:35 PM 0 comments
Heppy besday wafiy ke 2 tahun.. SDemoga menjadi anak soleh... amin

sempat juga ummi membungkus 40 goodies untuk diberikan pada kawan2 wafiy  di taska



ni pun seb baik sempat juga beli kek... 

hadiah yang dibelikan oleh teacher taska (bola) dan baju dihadiahkan oleh mama izz 

 wafiy memotong kek... semoga menjadi anak soleh dunia akhirat .. amin

wafiy dan kawan2 taska yang sentiasa ceria...
 





satu kek dr wafiy dan 1 lagi kek dari taska untuk menyambut semua anak2 taska yang lahir dr bulan jun - dis..



 makan kek la plak... nyum2 



Wafiy xcited membuka hadiah yang diperolehi...  

Saturday, December 14, 2013

Kenduri kawen alus

Posted by Faridatul at 11:19 PM 0 comments
Alhamdulillah kesihatan masih sihat lagi harini. So apa lagi jemputan kenduri kawen byk sungguh akhir2 bulan ni. Masa kenduri kawen shida 2 minggu lepas tak dpt datang gara2 aku tak sihat dan faisal pun ada projek discussion.. Minggu ni alhamdulillah free plak so apa lagi jengjalan la bawa wafiy ke kenduri kawen adik yop. Kedua2 adik perempuannya dikawenkan serentak harini... semoga perkahwinan ini bahagia sampai ke syurga.. amin

Pengantin baru turut hadir.. shida dan suami

 meja tempat kami lepak.. tak sangka jumpa acu dan keluarga kat sini tapi sayangnya abah dah balik ikut alang

 hidayah dan puteri sulungnya.. aisyah fatihah 

paksu...

 epul jadi dj hari tersebut.. huhuh

 alus sibuk tak sempat nk bergambar dengan pengantin


 mak, acu dan yong...  

 Bergambar beramai2.. aku jek takde sbb aku yang tukang amik gambar.. huhuh 

Sunday, December 8, 2013

Aktiviti menampal wafiy

Posted by Faridatul at 5:07 PM 0 comments

Pening ummi dibuatnya oleh wafiy ni.. Wafiy ni rajin tapi kerajinan dia tu membuatkan ummi terpaksa membuat kerja 2 kali... contohnya kalu ummi menyapu dia pun nak menyapu tapi smpahnya jadi bertaburan habis.. so terpaksa ummi menyapu semula.. kalu ummi basuh pinggan dia akan heret kerusi dia dan akan panjat kerusi dan kononnya nk nolong sama cuci.. masa kita tgh sabunkan pinggan tu dia main air smpai air jatuh lantai.. terpaksa ummi mop plak lantai... kalu ummi tgh mop lantai dia pun nk tolong sama.. amik air dr toilet dan simbah ke lantai... semua akan jadi 2 kali kerja apabila wafiy datang membantu.. huhuhuh

Kalau nk halang nnt dh besar tak nak plak membantu.. tp bila keadaan ummi yang dh sarat ni mmg kena marah la.. huhuhuh...

 gaya wafiy yang nk membantu menyapu.. seb baik abi dh siap2 kumpul smpah dan dh siap2 sedok smpah masuk dlm tong.. kalu tak ada yang bertaburan smpah ni... huhuh

 ni dh takde kerja.. menampal plak stiker vitagen yang diperlehi dan dia sendiri tepek kat badan dia... huhuhuh

nak jadi super hero la tu tepek kat tangan plak...

masa ni ummi tgh nk mengemas baju baby.. belum sempat ummi nk masukkan baju baby dlm ni wafiy plak jadikan storage ni tempat mainan dia... tertangguh kerja ummi jadinya... huhu

wafiy yang tgh sibukkk.. jgn kacau nnt kena marah.. haha

Friday, December 6, 2013

Bengkel INSAN di Hotel Seri Malaysia, Marang, Terengganu

Posted by Faridatul at 2:44 PM 0 comments
Kursus Bengjel penulisan dan dokumentasi diadakan di marang terengganu. sebelum tu dh ada pra bengkel di puri pujangga. Mula2 mmg tak bercadang nk g bengkel kt Marang ni sebb baru balik dr kenduri kawen cik mije di besut.  Tapi memandangkan mmg ramai yang dh cancel so hadirkan diri juga memberi sokongan kepada bengkel ni...


Tapi malangnya... masa balik dr bengkel ni wafiy nk berkepit aje ngan aku.. Sampai di bengtong jem gile2 plak.. Patutnya dh boleh smpai di rumah mak aku kat kepong jam 8 malam akhinya sampai jam 11 lebih nak dekat jam 12 malam. Berenti sekejap kat RnR hentian sempah pun beratur lbh setengah jam nk masuk toilet. Aduss...

esoknya aku dh sakit piggang.. Tak leh nk bangun dan diri langsung. Hari isnin tu kena seb baik la masa tu dh petang. Suami aku pun otw nk balik kerja. Tetiba nk angkat baju dr mesin basuh tetiba terasa urat belakang dh putus.. tak leh berdiri.. terpaksa tindih tangan untuk tampung badan.. terpaksa papah dinding ke bilik yang mengambil masa lebih 30 minit.. Air mata berlinangan menahan kesakitan.

Esoknya masa suamiku nk g kerja ditgknya aku nk bangun ke toilet pun tak boleh terpaksa mengambil cuti.. ptg tu sket dr reda kesakitan di bawanya aku ke poliklinik ukm. Dr suggest cari tukang urut yang bertauliah memandangkan aku pregnant semester ke3. sbb dia tak leh nk bg sebarangan ubat kat aku. yang boleh aku telan hanyalah penadol untuk menahan sakit.

Alhamdulillah setelah 3 hari berjumpa doktor atau lebih spesifik hampir seminggu dr mula sakit tu ... sakitku terus hilang. serik betul kena sakit ni.. memang sakit gile la... nk berdiri tak boleh. nak duduk tak boleh.. semua pun tak boleh... terlantar aje la yang boleh....


Wafiy yang g kursus.. huhuhu

Sunday, November 24, 2013

Jalan-jalan ke shah alam

Posted by Faridatul at 10:41 PM 0 comments
Menikmati ice cream di shah alam... berjumpa adik2 dan singgah jumpa mak su farihah di UITM shah alam...

bersama-sama adik2 menikmati ice-cream di seksyen 2 shah alam

dh tinggal separuh baru nk amik gmbr.. 

wafiy menggayakan topi mak su.. wafiy sorang jek lelaki idaman kat bilik maksu ni... hehehe

Thursday, November 14, 2013

video memasak takoyaki

Posted by Faridatul at 2:23 PM 0 comments
sempena reunion rakan seusrah @ teratak fari dan faisal

Wednesday, November 13, 2013

Reunion bersama rakan2 seusrah..

Posted by Faridatul at 11:54 PM 0 comments
Alhamdulillah tanpa dirancang menjadi juga reunion adhoc ni. Dapat msg dr k lin isnin lepas mengatakan dia nk jumpa adik2 usrahnya sbb ada kursus di bangi... Dengan tanpa disengajakan aku jemput mai umah dan semua setuju tetapi dengan syarat buat pot luck.. Tiada keupayaan untuk main masak2 kat rumahku.. setakat masak mee goreng, buat air tu boleh la.. heheheh


ni kek yang dibawa oleh pijah... dibeli dr kedai kek Qaseh.. sedap juga keknya.. mmg sedap la...

k lin menunjukkan skill memasak takoyaki... masakan takoyaki ni tak dirancang pun.. tub-tub pijah mai awal ke rumah dengan beberapa perkakasan.. dan minta aku tolong kupas itu ini... so aku dh siapkan bahan2.. tetamu plak la yang masak.. hehehe

mencurah di atas acuannya... 

 mcm rupa kueh cara pun dh ada gak.. huhuhu 

pizza yang dibawa oleh dayah... sedap pizzanya.. ala2 mesian sket rasanya

meh nk promote pizza diatas...

cik suri dengan muffin home made.. nyum2

cik dayah dengan buah2an..

hasil makanan potluck... nyum2

kaum adam takde kecuali anak dayah.. alamak lupa dh namanya... sbb suami ku tak balik kelas lagi so asraf pun terpaksa berjalan2 ke rumah member2 lain dulu... segan kot

cik pijah menabur kepingan sotong kering...

takoyaki yang dh siap 50%

ready to eat... nyum2

dayah bersama husna yang comel
 

stop dulu masak2.. takoyaki ni sedap dimakan panas2.. sementara menunggu kaum adam mai.. kaum hawa / ibu2 mamam dulu... 


kaum adam dh sampai... suami mije, suami dayah dan suami ku baru pulang dr kelas mlmnya

3 dara pingitan sedang menunjukkan skill masal takoyaki


sampai 3 orang gitu nk masak 1 acuan.. huhuh


adegan membalikkan takoyaki... 


dayah juga nk menunjukkan skill di depan  suaminya.. hehe

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea