Pages

Monday, December 31, 2012

Sambutan awal besday mak

Posted by Faridatul at 11:22 PM 0 comments
Semalam petang majlis akikah anak fadzli yang kedua, Nurul Azzahrah. Kami tiba lewat dalam jam 5. Maksud aku alang sekeluarga, mak dan abah dlm jam 4.30pm manakala  aku sekeluarga dan ateh dalam jam 5pm. ni sebab gara2 menunggu ateh yang ketinggalan komuter..

tak sangka adegan di rumah mak mertua fadzli, wafiy telah memuntahkan makanan yang di makan di seluruh tudung dan baju2 ku. dah la aku [akai jubat so nmpknya aku kirenya mambasahkan seluruh bajuku... seb baik jubah hitam so orang tak perasan jubahku basah kecuali diriku merasa sejuk dengan kebasahan itu.. huhuh



malamnya celebrate besday mak dan meraikan sekali besday zan, wafiy, kholil dan kholid... pizza domino 6 keping large aku beli ( 3 beli dan 3 dpt percuma hasil dr guna kad kawan cik dilah.. depa yang tolong orderkan dan aku hanya amik dan bayar masa nk amik pizza kat selayang)... 6 pizza large hanya rm113.30 aje.... best betul... rezeki...

so gambar di bawah adalah aktiviti dan aksi2 menarik sempena kepadatan dlm rumah mak... huhuh.. kalu yong balik sekali mesti bertambah meriah rumah dibuatnya... hehehe


















Friday, December 28, 2012

Sambutan Besday Wafiy dan rakan2 di taska Nasyrah

Posted by Faridatul at 9:33 PM 0 comments
28hb Disember adalah sambutan besday di taska bagi mereka yang lahir bulan 10, 11 dan 12. Termasuk la tarikh lahir wafiy. So aku yang pertama kali menyambut kelahiran besday anak di taska tak tahu nk supply apa.. so jam 6 petang khamisnya aku terpk nak bawak goodies, goreng kopok udang, kopok sayur dan goreng sosej aje... tu jek yang terpk... sbb kang bawak apa2 budak2 tak mkn. Nanti membazir plak.. so aku terus ambil wafiy dulu dan balik singgah ke cs brothers a.k.a kedai jimat.

Shoping punya shoping last2 nak kat 7.30 pm baru perasan nak balik. tu pun wafiy dh merengek2 mengantuk... huhuhu... dh la abi wafiy tak join sama maklum la kelas mlm ni ada. tp seb baik masa aku balik tu abi wafiy tak g kelas lagi kalu tak sape nk angkat semua brg2 dengan wafiy dah merenget2 nk tidur.. heheheh

so selepas wafiy  tidur dan setel semuanya, tunggu abi wafiy balik sbb nk minta print cover goodies wafiy... semuanya last minit... tp hopefully budak2 enjoy... hehehe


goodies tuk kawan2 wafiy yang bercoverkan gmbr wafiy :-)

 close up dr dekat... huhuhuh

bukan main seronok lagi wafiy dan rakan2

 mak aii...smpai 3 kek.. ni tak habs mesti cikgu yang mkn :-)

amboi..seriusnya muka anak ummi ni :-)

bersama teacher salina


 sia wafiy, ummi dh bekalkan baju cantik tp salah ummi tak maklumkan pada teacher suh pakai baju tu :-)

kawan wafiy yang celebrate sama... ni mesti adik beradik ni :-)

 
 wafiy plak nk potong kek... huhhu


jom mkn.. amboi... wafiy pun sama mcm dh beso :-) 

seronok mkn berebut ni :-)


 mkn sumi plak :-)

4 anak comel yang bergaya depan kek :-)

bersama kawan2 dan teacher



Tersentuh hati bila menonton video pendek pelajar :-)

Posted by Faridatul at 5:16 PM 0 comments
Kumpulan 1


Kumpulan 2


Kumpulan 3


Kumpulan 4


Kumpulan 5


Kumpulan 6


Kumpulan 7


Kumpulan 8


Kumpulan 9


Kumpulan 10

Tuesday, December 25, 2012

Menaiki feri - perjalanan balik kl

Posted by Faridatul at 12:18 AM 0 comments
Perjalanan hari 4 - Hari terakhir di penang.. nak balik kl dah.. huhuhu.. rindu pula kat rumah dh berapa hari tinggal... setelah bersarapan dengan enaknya bihun goreng dan pisang goreng, kami terus bersiap untuk pulang. Plan naik feri sebab adik iparku tak pernah naik feri lagi. so nak kesana kami melalui bukit feriggi.. waaa...seronok juga kat bukit feringgi ni, pantainya seperti memanggil suh mandi... huhuhu

bergambar sebelum pulang

pemandangan cantik di atas bukit feringgi.. port cantek sebelum port ni penuh dengan kenderaan so tak leh nak parking.. yang ni pun ok juga pemandangannya



  berhenti lagi di empangan teluk bahang



  tanda kami sudah sampai disini :-)

tibanya menaiki feri 




ada budak sudah mabuk laut... hahahaha












perjalanan kali ni terasa lama sungguh.. perjalanan dari jam 10pagi  hingga 7 petang itupun baru samapi rumah mak aku di kepong... sesudah makan mlm dan solat isyak baru kami balik bangi... sampai di bangi terus melelapkan mata....zzzzzz.....

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea