Pages

Monday, November 27, 2006


MAHA 2006 - mempromosikan produk2 HALAL

Posted by Faridatul at 1:44 PM 0 comments


Assalamualaikum....



Hehehehe.... Selamat kembali. Maklum la sekarang barulah free sket kalu tak membusy sokmo. Samada aku betul2 busy atau aku saja membusykan diri sendiri...:-)



Aku ni baru je balik dr MAHA 2006 kat MARDI tu. Warghh, ingatkan tak de rezeki nk g. Alhamdulillah MAHA 2006 ni dilanjutkan hingga hari ni. Untuk mengelakkan jem, kul 9.15 pg aku dh kuar dr tempat keje aku ni. Sampai sana dlm 9.40 pg. Gerai pun tak buka lagi. Tapi sonok la sebab tak jem pun.. Round punya round, tgk jam dh kul 12.37 tgh. Nak kena balik opis semula ni. Sempat la aku g satu gerai ni yang aku rasa promosinya kurang menyerlah..ye ke??? Emmm..aku rasa tak menyerlah pun sebab aku tak pernah jumpa pun produk ni. Biasa la orang2 bujang makanan favorite mesti la jenis2 segera ni. sonanggggg.....



Pernah tak korang dgr bihun tomyam yang diedarkan oleh agromas.. Perghhh...Sedap woiii... Rugi sape tak cuba. Siap aku tanya lagi kakak tu cam ne nk dpt... dia kata "promosinya tak de lagi dik... kat kedai2 kampung, kedai kecik2 tu ade la". Nasib baik dia tambah lagi " kalu adik nak lepas ni, boleh order ngan akak, akak keje kat FAMA je. kat FAMA selayang boleh jumpa". Apa lagi, aku terus minta contact no kakak tue..



Tu la. Nasib orang melayu. Produk yang dihasilkan setanding dengan yang import nya. Ade yang lebih hebat dan lebih sodap...tapi sayang, marketing dan promosi tak meluas serta packaging pun tak menarik. Bihun ni pun dr luaran... dr packaging dia tak cantik pun hingga menampakkam bihun ni tak sedap. Tapi dh cuba..memikat jiwa. :-)

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea