Pages

Thursday, January 14, 2010

ke gerbang perkahwinan

Posted by Faridatul at 3:07 PM 8 comments
Tak sangka ramai yang menanti aku untuk bertukar status. Ramai yang terkejut aku akan mendirikan rumah tangga yang mana secara rasminya aku menjadi isteri kepada en faisal pada 5 feb nanti. Perasaan debar itu kian terasa. Tak kurang pula yang wish "Welcome to club..hahaha"... Gelak ketawa mereka itu mendebarkan aku.

Banyak masalah yang aku dengar dr mereka mengenai kehidupan rumah tangga. Selagi tak duduk sebumbung selagi tu kita tak tahu perangai sebenar pasangan kita. Bukan sahaja suami tetapi kalu kawan2 pun begitu juga. Dah duduk serumah baru tahu perangai sebenar.

Ini lagi mendebarkan aku. Mana la tahu kan, sebelum berkahwin tak tunjuk belang. Sume baik, sume mengalah, tak pernah tinggi suara, suke memujuk. Maklum la belum dapat. Tapi dah kawen nanti agaknya macam mana ye. Adakah berubah??!! Warghh..takutnya. Kalu ikutkan perasaan sangsi tu, tak kawen la agaknya. Cuma kepadaNya ku serah dan berdoa agar kehidupan yang akan dibina nanti akan kekal bahagia sampai akhir hayat.

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea