Pages

Saturday, July 27, 2013

Hidung digigit wafiy

Posted by Faridatul at 9:28 PM 0 comments

Hari ni aku mulai muntah2... jd seperti tabiatku apabila kandungan mula melepasi 3 bulan lbh baru aku mulai muntah2 berbeza dn org lain di trimesrer pertama dh muntah2. Masa mengandungkan wafiy dulu pun mcm tu sampai org sekeliling x peraaan aku dh mengandung sbb x de simptom2 mengandung.

Harini juga suamiku ada exam. Examnya jam 2 ptg tp memandangkan minggu ni dia x study sgt so dia minta kerjasama aku untuk benarkan dia g awal study akhir di ukm. Suami ku tahu aku dh x larat nk melayan wafiy tp apakan daya... aku berikn kerjasama juga untuk pastikan suamiku berjaya.

Kebiasaan wafiy akan tidur semula dlm jsm 10pg dlm 2-3 jam sbb dia bangun pg awal tp harini x sampai sejam pun dia tidur. Mcm2 peel dia buat klu aju x beri perhatian kt dia,

Dan harini hari merajuk aku ngan wafiy. Tgh main2 aku terlelap kepenatan dr pg lepas sahur x tido2. Terlelap kejap jek. Aku tersentak dr terlelap pabila hidungku perit sbb digigit wafiy. Gigit sungguh2 ni bukan main2. Aku menagis menahan sakit. Dia tolong lapkan air mataku sambil gelak. Aku tahu dia tahu yg aku sakit dan aku marah dia sbb dia terkedu seketika bila tgk airmataku mengalir..

Last2 aku merajuk masuk bilik dan tak layan dia langsung. Dia tahu aku merajuk. Aku baring di hujung katil kanan dan dia join sama naik atas katil dan baring di hujung katil kiri. Nk gelak pun ada tp sakit masih lg terasa.

Last2 apa yg dia buat dan ckp aku x layan. Di ambil tgn aku dan cium.. huuhuu.. semenjak minggu lps aku peraaan wafiy x perlu lg disuruh minta maaf baru nk salam. Kalu dia peraaan aku merajuk terus ambil tgn aku dan cium.. jd lps tu aku baik la dgn dia sedgkan hidung masih berdenyut lg menahan kesakitan.

Wednesday, July 24, 2013

Buka posa di restoren romzee

Posted by Faridatul at 11:15 PM 0 comments
Aku masih tidak berani untuk masak dan buat kerja rumah kerna dek pendarahan yang keluar sabtu lalu. Kini kandunganku berusia 3 bulan lebih. macam2 boleh terjadi.. walaupun pendarahan yang keluar berketul2 darahnya tp alhamdulillah kandunganku masih ok.. isnin lalu cek di hukm pun masih ok dan uri pun x de masalah. mana dtgnya darah tersebut mungkin esok aku ketahui sbb td dpt call emergency dr hukm suh dtg sana untuk buat pemeriksa dr doktor...

Hopefully di bulan baik bulan penuh barokah bulan ramadhan kandunganku ni selamat dilahirkan dengan sempurna... amin... 

so sebab en abang pun pening tgk rumah yang gilos berselerak.. pinggang yang bertimbun so kami makan kat luar jek kat restoren romzee bagi mengelakkan pertambahan pinggan mangkuk yang tak berbasuh... huhuhuhu

antara yang diorder untuk berbuka puasa.. nyum2

Friday, July 19, 2013

Bengkel java sempena pengajaran sem depan

Posted by Faridatul at 11:01 PM 0 comments
Sem depan sesi 2013/2014 kami kena ngajar 2 subjek programming iaitu c++ dan java. Aku ni dh lama tinggal java so kena la belajo dengan mereka yang mahir. C++ yelah every sem pertama aku ngajar so takde la masalah sgt  cuma nak memahami sintak java tambahan untuk sem depan.

So seperti yang dh plan berbengkel la kami di BT8 yang didemokan oleh puan masura sbb selalunya dia yang take over.. so skrg ni pelarasan pengajaran adalah sama untuk semua guru IT so bahagia la sesgt aku rasa sbb every sem aku dibebani oleh subjek yang byk.. walaupun nmpk mudah tp preparation berbeza tp apa boleh buat.. bersyukur pada Ilahi.. huhuhuh... aku pun suka subjek programming ni so tak rasa la terbeban sangat berbanding kalu kena ngajar lab NN huhuhuhu... 

Dlm bengkel java ni puan mas telah ngaja 3 environment.. command prompt, blueJ dan Jcreator. Suamiku biasa guna eclip... kqatanya library eclip lagi byk.. so kalu bertukar eclip boleh la minta suami tercinta ajarkan pula.. huhuhuhu 

Bengkel java separuh hari...tanpa break makan2 atau minum

tenaga pengajar bengkel java... puan masura :-)

peserta yang hadir.. ceria2 sokmo




Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea