Pages

Wednesday, January 19, 2011

Kek Coklat

Posted by Faridatul at 9:54 PM 1 comments
Dah lama aku tak membuat kek. Hari ni aku cuti sebab tak berapa sihat. Ala2 bosan habis aku mengemas rumah. Patutnya time gini aku kena rehat tapi biasalah kalu asyik tidur jek lagi sakit.

Bahan2 nak buat kek dan muffin dah lama aku beli. Terdampar jek atas meja. Sebelum suami ku balik aku segera memasak kek tersebut. Nak buat suprise la konon.

Bila dh siap, kek dijadikan santapan malam sambil tgk citer halimah jongang.. hehehe...

Ini la hasil kek aku... agak comot sikit (hehehhe...sebenarnya banyak comot) gara2 nak cepat2 nk tgk halimah jongang... heheheh. Tapi yang penting suami aku kata sedap...

Thursday, January 13, 2011

Melawat k lin

Posted by Faridatul at 3:09 PM 0 comments
Pagi tadi aku sempat melawat k lin yang masih dalam pantang di rumahnya di Teras Jernang..

Alhamdulillah baby dan ibu dalam keadaan sihat cuma kak lin kelihatan merah2 di tangan dan kulitnya gara2 allergik yang dihadapinya sepanjang mengandung zaid. Itu pun k lin kata dh beransur kering dan dah nak sembuh.. Lain kandungan lain ragamnya.. huhhu

Mesti k lin dan ustaz zul suka sesangat coz ini adalah putera pertama mereka. Namanya Zaid al-khair. Hidung mancung.. hehehe.. ikut maher zain kot ( hehehe.. marah ustaz kalu tahu)

Husna(puteri ke 2 k lin) dan zaid. baqiah(puteri sulung) masa ni malu2 nk join amik gambo


Husna with her youngest brother

Zaid yang sudah kekenyangan.. dh tak buka mata langsung...

Hehehehe... ade talent dh ni..

Wednesday, January 12, 2011

Berjaya buat popcorn sendiri

Posted by Faridatul at 11:19 PM 0 comments
Dua hari lepas aku bersama suami tgk AFC citer chef at home.. aku suke chef ni masak.. simple but cam sodap jek...

Petang tadi selepas balik dari opis aku ke kedai jimat. Kononnya nak beli kacang soya nk buat air soya sendiri (eh silap bukan aku buat..en abang ku buat... hehe), tapi bile ternampak ada jagung popcorn aku segera capai jagung popcorn tu dulu.. Nak balik baru teringat kacang soya. Nasib baik tak terlupa.

Malamnya aku dan suami sama2 bg idea camne nak buat popcorn lebih sodap.. Senang jek buat.. Tapi popcorn caramel aku fail. Bile tgk dalam youtube.. rupa2nya diorng pun sira caramel tu kat luar iaitu selepas popcorn tu dimasak..bukan time popcorn tu dimasak mula2 .. huhuhu...


Inilah hasil popcorn kami... :-)

Comot2 ada bintik2 hitam tu coz kuali dh berhangus sket gara2 nak buat popcorn caramel.. hehehe

Friday, January 7, 2011

Makan2 @ Restoren Saba'

Posted by Faridatul at 1:14 PM 4 comments
Semalam pertama kali aku makan nasi arab kat cyberjaya. Ada kenalan belanja.. pada mulanya rohizah dh lama plan nk belanja kami kat sini tapi tertunda2..Last2 g ngan ogy sekeluarga, dan wosto bersama 2 pelajar kejut yang tgh buat praktikal kt tmpat companynya...

Lain dari yang lain aku rasa kt tmpat ni adalah nasinya.. lauk dia aku rasa sedap lagi kat nasi arab di area bangi tp nasinya sendiri disini marvelous..nyum2x... mkn gtu saja pun dh sedap.. smlm aku order nasi arab kabshah. hege dlm rm13 hengget rasanya.. Pernah aku mkn ngan adik2 aku kat Labib di taman melati.. mahal dan kurang sedap. Hegenya dh la lagi mahal dr bangi, sedap pun kurang.. adik aku selalu kata sedap2.. aku pun kata kat diorng kalu betul nk mkn aku bawak mkn kat bangi jek.. wakakaka...

Anyway... thanks to wosto sebab belanja kiteorng smlm..nyum2.... Lepas ni iza plak nk belanja kt sini.. time iza nk belanja nnt plan nk mkn bende lain la plak.. huhuhuh...

Bergambar di depan restoren saba cyberjaya

Nasi yang ku order..ini tuk mkn sorang..itu pun tak habis..cam biasa suami ku jugak yang tolong habiskan.. hehehe

Side order....nyum2

Air yang suamiku minum.. pelik botolnya..

Alhamdulillah...Habis jugak makanan...

Kalu nk tgk gambar lagi klik di my fotopages... http://jhuu8280.fotopages.com

Wednesday, January 5, 2011

Kelas dah bermula.........

Posted by Faridatul at 2:55 PM 0 comments
Apabila kelas sudah bermula.....

mula la aku pun jarang untuk membuka facebook...

jarang untuk memblogkan diri....

jarang untuk mengedit gambo untuk dimasukkan ke dalam fotopages......

jarang untuk keluar lunch

jarang untuk melayan YM....

so pepaham jelah ye kalu ym online.. fb online... tp tak dilayan... :-)

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea