Pages

Saturday, November 22, 2014

Jengjalan ke Cameron Highland bersama nenek - Day1

Posted by Faridatul at 11:02 PM
21 Nov 2014  jam 12 mlm

Setibanya kami di rumah ayah sedara akak adik mak mertuaku di Ipoh. Selepas mengambil mak mertuaku di hentian bus seremban kami terus bergerak ke Ipoh. Maklum la jem orang balik kerja maka perjalanan kami agak lama walaupun dari jam 6 petang di seremban...

Setibanya kami di rumah pak su, kami dinanti oleh mereka. anak2 paksu sorang pun tak tidur lagi. hehe.. Jam 2 lebih kot setelah sembang2 maklum la dh lama tak jumpa kami pun masuk beradu. Maklum la sinag hari kerja.. tak ambil cuti pun harini..


22 Nov

Kami keluar awal dari rumah pak su memandangkan harini cuti sekolah telah bermula. so mesti ramai yang nak ke cameron Highland. Alang2 dh sampai Ipoh ni mesti la naik ikut simpang pulai. Lagi pun simpang ke cameron dr umah pak su ni tak jauh mana pun.

Setelah makan pagi dan berbekalkan makanan dan minuman yang disediakan oleh mak su kami pun naik ke atas... setibanya di sana kami menjelajah ke ladang teh dahulu.. then ke ladang lebah dan kemudian baru la check in rumah persekutuan. Tapi kali ni first time aku sewa umah apartment 2 bilik. selalunya dapat bilik aje.. ok la... nice tempatnya.. tp sedeynya air panas kat sinki tak berfungsi.. ketar tangan juga nk nak membasuh pinggan dan sebagainya...



setibanya di cameron highland

first time waiz jengjalan jauh.. sian anak ummi ni ye


wafiy bersama pak su


ke ladang bee pula


ada patung lebah2 besar

sukenya waiz.. hehe


asyik ummi jek tangkap gmbr.. time ummi pula bergambar






seb baik buaian ni tak roboh.. tak delah.. sekukuh2nya.. hehe

apa makna dtg cameron x nikmati strawberry

mak mertuaku mkn ubi manis panas... nyum2

tersnap gmbr wafiy makan strawbeery masam.. hahaha

cantek strawberrynya.. hehe

\
ni kat rumah persekutuan dah.. buat sendiri coklatnya... 


feveret wafiy dtg sini

belikan topi binatang di pekan td... adik dpt harimau bintang

wafiy pula harimau.. auuummmmm.. hehe

0 comments:

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea