Pages

Saturday, January 24, 2015

Menyambut besday waiz di Pantai Morib - Day1

Posted by Faridatul at 11:14 PM
Besday waiz sepatutnya isnin depan tapi memandangkan takan nk cuti hari isnin so sambut la awal.  Kali ni dapat Chalet morib banglo 3 bilik. Ingakan dapat le reramai disini tapi fadzli kena ke kedah pula.. Dan mulanya diana pun x dapat join sbb road tax dh mati.. tapi naseb baik dia dapat pinjam kereta dari adik fauzi.. Akhirnya dapat juga merasa kemeriahhannya.. Lagipun dh lama tak jumpa anak2 diana ni.. Last jumpa masa raya tahun lepas.. huhuhuh

Sabtu (24 jan)

Mak tiba di rumah jam 12 lbh. Masa tu suamiku ada program kmsyarakatan di sg tekala pula. Dah keluar rumah dr jam 7 pagi.. Aduhai.. naseb baik semua perapan dan barang nk bawa ke sana telah disiapkan smlm sbb aku terpaksa ambil cuti setelkan apa yang patut. Jam 2 barula suamiku pulang.. Setelah siap2 semua barang baru kami bertolak ke sana. 

Tapi sebelum bertolak ke pantai morib singgah di kedai Kek Qaseh beli kek besday dan singgah di warta beli daging kambing slice dan arang.. huhuhu.. boleh pla yang tu tertinggal.. hahahaha.. bertolak dalam jam 4.30ptg dan tibanya di sana dalam jam 6ptg.. 

Setibanya disini seronoknya waiz tak terkata.. mulutnya tak berhenti bising dan jalan2 mcm round umah.. hahaha...

ini la permandangan rumah peranginan perseketuan morib banglo 3 bilik...

ada 2 bilik mcm ni

1 bilik mcm ni

ruang tgk tv

ruang dapur basah

ruang dapur kering

peti ais, dapur, kuali, periuk nasi, periuk belanga, sudu, pinggan, mangkuk, cwn dll semua disediakan

ruang mkn berjemaah :-)

ruang rehat koridor

wafiy dan mak su...


tempar parking keta

chess gergasi.. nak main boleh tolak2 aje...


tempat untuk bbq mlm nnt

gazebo pun ada.. 

taman permainan pun ada.. best2


Malamnya pula kami buat bbq.. makan.. tp banyak gambar aku x snap sbb sibuk buat sup sayur kat dapur dan buat sambal asam.... huhuuh...


daging kambing perapan black pepper

ayam perapan tradisional.. ikan fresh bakar gtu jek

ruangan lepak + sembang (masa ni diana x sampai lg)

muka budak ceria.. huhu

abi sorang la membakar.. udang, sotong, ayam, ikan, sosej... 

sambut besday waiz .. sesi potong kek


sambut belated besday kakak tasya.. sebulan yang lalu.. 24 dec 



0 comments:

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea