Pages

Saturday, July 27, 2013

Hidung digigit wafiy

Posted by Faridatul at 9:28 PM

Hari ni aku mulai muntah2... jd seperti tabiatku apabila kandungan mula melepasi 3 bulan lbh baru aku mulai muntah2 berbeza dn org lain di trimesrer pertama dh muntah2. Masa mengandungkan wafiy dulu pun mcm tu sampai org sekeliling x peraaan aku dh mengandung sbb x de simptom2 mengandung.

Harini juga suamiku ada exam. Examnya jam 2 ptg tp memandangkan minggu ni dia x study sgt so dia minta kerjasama aku untuk benarkan dia g awal study akhir di ukm. Suami ku tahu aku dh x larat nk melayan wafiy tp apakan daya... aku berikn kerjasama juga untuk pastikan suamiku berjaya.

Kebiasaan wafiy akan tidur semula dlm jsm 10pg dlm 2-3 jam sbb dia bangun pg awal tp harini x sampai sejam pun dia tidur. Mcm2 peel dia buat klu aju x beri perhatian kt dia,

Dan harini hari merajuk aku ngan wafiy. Tgh main2 aku terlelap kepenatan dr pg lepas sahur x tido2. Terlelap kejap jek. Aku tersentak dr terlelap pabila hidungku perit sbb digigit wafiy. Gigit sungguh2 ni bukan main2. Aku menagis menahan sakit. Dia tolong lapkan air mataku sambil gelak. Aku tahu dia tahu yg aku sakit dan aku marah dia sbb dia terkedu seketika bila tgk airmataku mengalir..

Last2 aku merajuk masuk bilik dan tak layan dia langsung. Dia tahu aku merajuk. Aku baring di hujung katil kanan dan dia join sama naik atas katil dan baring di hujung katil kiri. Nk gelak pun ada tp sakit masih lg terasa.

Last2 apa yg dia buat dan ckp aku x layan. Di ambil tgn aku dan cium.. huuhuu.. semenjak minggu lps aku peraaan wafiy x perlu lg disuruh minta maaf baru nk salam. Kalu dia peraaan aku merajuk terus ambil tgn aku dan cium.. jd lps tu aku baik la dgn dia sedgkan hidung masih berdenyut lg menahan kesakitan.

0 comments:

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea