Pages

Sunday, December 8, 2013

Aktiviti menampal wafiy

Posted by Faridatul at 5:07 PM

Pening ummi dibuatnya oleh wafiy ni.. Wafiy ni rajin tapi kerajinan dia tu membuatkan ummi terpaksa membuat kerja 2 kali... contohnya kalu ummi menyapu dia pun nak menyapu tapi smpahnya jadi bertaburan habis.. so terpaksa ummi menyapu semula.. kalu ummi basuh pinggan dia akan heret kerusi dia dan akan panjat kerusi dan kononnya nk nolong sama cuci.. masa kita tgh sabunkan pinggan tu dia main air smpai air jatuh lantai.. terpaksa ummi mop plak lantai... kalu ummi tgh mop lantai dia pun nk tolong sama.. amik air dr toilet dan simbah ke lantai... semua akan jadi 2 kali kerja apabila wafiy datang membantu.. huhuhuh

Kalau nk halang nnt dh besar tak nak plak membantu.. tp bila keadaan ummi yang dh sarat ni mmg kena marah la.. huhuhuh...

 gaya wafiy yang nk membantu menyapu.. seb baik abi dh siap2 kumpul smpah dan dh siap2 sedok smpah masuk dlm tong.. kalu tak ada yang bertaburan smpah ni... huhuh

 ni dh takde kerja.. menampal plak stiker vitagen yang diperlehi dan dia sendiri tepek kat badan dia... huhuhuh

nak jadi super hero la tu tepek kat tangan plak...

masa ni ummi tgh nk mengemas baju baby.. belum sempat ummi nk masukkan baju baby dlm ni wafiy plak jadikan storage ni tempat mainan dia... tertangguh kerja ummi jadinya... huhu

wafiy yang tgh sibukkk.. jgn kacau nnt kena marah.. haha

0 comments:

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea