Pages

Saturday, April 21, 2007


Kembara Ke Teluk Nipah, Pulau Pangkor

Posted by Faridatul at 8:04 AM

Hehehe...ingatkan tak g..rupanya dpat g gak. Decide nak g pun malam jumaat sebelum g esoknye. Puas pujuk dilah, akhirnya pujukan ku berjaya..dia nak g..so ajak sekali khusia n fidah...ajak na n pijah tapi masing2 kata ade temujanji ngan orang lain..takpe lah. lagipun adhoc nye plan aku tanya diorang.. lain kali la plak ekkk

rancangnya nak naik kete rafi n acik..tapi memandangkan geng2 aku ramai so..naik la kete wira
dilah tu.. mr. su drive kete acik, mr. za drive kete dilah.. cukup dua kete. Singgah breakfast dulu kat restoren lariz b4 bertolak..

Perjalanan bermula jam lebih kurang kul 10pg. amik rafi kat kl kemudian baru ke destinasi yang dituju..melalui kuala selangor. Jalan ke kuala selangor ni aku dh femiliar sgt coz adik aku duk sini..selalu gak ulang alik..bile lalu area kuala selangor..teringat umar n hamzah..anak sedara aku tuh.. dh lama tak tgk..rindu giler2 la kat diorang.. tgk la cuti 1 dan 2hb ni nak g la lawat adik aku n' anak2nye.

Dalam kul 4ptg sampai la ke destinasi yang dituju.. sewa 1 van..cukup2 la tuk kiteorang yang seramai 9 orang ni. kononnya pakcik van kata nak bawak g round2 pulau yang mengambil masa 2 jam dgn bayaran rm60.. ok la tuh mulanya.. tapi..lain plak jadinya.. tak sampai 30 dh habis round..bayaran tetap sama..cehhh..sabo jelah...

petangnya.. menikmati pemandangan yang sungguh lawa..ciptaan Ilahi... Sunset... setiap tempat ade keunikannya sendiri..mula2 aku kata kat bagan lalang lagi lawa.. tapi bile tgk2 semula, subhannallah...cantik...tak terkata keindahannya... ini la ketenangan yang aku cari..hehehehe..Kalu pijah tau ni..mesti jelesnya...hehehe







Malamnya buat bbq... yang menghidupkan api mula2 rafi.. tapi ade sorang budak tu mengatai konon nak hidupkan api tapi api yang padam.. marah rafi (agaknya la)... nasib baik ade abang sorang ni..orang tempatan tolong hidupkan api...heheheheh....aku plak tukang pompom..caiyok...caiyok....


Masjid Lumut... solat disini sebelum berangkat ke KL

Esoknya jam 12 tgh checkout..makan2 kat lumut..solat kat masjid lumut..kemudian baru bertolak balik....

0 comments:

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea