Pages

Saturday, February 24, 2007


Kerja-Kerja Gile ke Taiping....

Posted by Faridatul at 11:11 AM
23/02/07 - Keje menanti di Taiping jam 9.00pagi esok..nk g ptg, nnt nk tido kat mana plak..keje plak byk lagi tak abih kat opis ni..kalu g lepas subuh tah kul bape lak sampai..so..pakat2 dengan yang lain kul 4.00pg kuar dr umah mak aku.

Kul 8.30mlm, aku kuar dr bangi nk balik umah mak aku. Singgah ke gombak dulu ade janji ngan member. Member aku belanja mkn kat kedai gombak sempena besday cik mije.. geram tul la dh la tak sedap, byk kerenah lak pekerja dia. Siap lagi aku panggil dia buat 'booo' layan jek..last2 aku g terus kat dapur dia, suh bungkuskan jek makanan yang kiteorang order..tak lalu nk mkn. bukan pe..tawar hebe.. mknan ayah aku masa sakit dulu pun ok lagi...sabo jek la. Makanan kat bangi jugak yang best..Hidup Bangi!!!

Sampai2 kat umah aku..aku, mije, cik dilah sembang2. Mak aku marah2 suh tidoq. Pe tak nya..aku suh mak aku kejut kul 3pg. Kul 2pg baru nk tido lepas beberapa kali mak aku bebel. Hahahaha...padan muka korang..kena marah ngan mak aku. Mak aku ni sporting...tapi kuat bebel...heheheh..biasa lah pompuan...

24/02/07 - Kul 3pg mak aku kejut..tapi sorang pun tak bangun. aku bangun dulu kul 3.30 pagi. Rasa cam kejap jek tido. Ngantuk lagi ni. siap2 sume..tgk2 atas meja mak aku dh sediakan air nescafe panas.. sedap tul terutama orang ngantuk cam aku..mata dh lalok...

Mak aku sediiakan bekal lagi..heheh..i luv u mum..huhu..bekas air nescafe panas ngan oren 3 bijik..rasa cam masa sekolah2 dulu plak..huhuhu

Aku ikut jalan rawang, jalan yang besa ayah aku jalan kalu nk balik kg. Tapi huhuh..tersesat kejap..maklum la mlm2 mana nmpk jalan..sampai kat rawang yang tensionnya..dh jalannya tengah baiki..sempit..hujan lebat plak..dh tak berapa nmpk clear jalan..tension tul..

sampai kat tapah jek..selesai solat subuh kat RnR tapah, aku tido dlm 30 min..mata dh steam gilezzz...kalu ikutkan hati nk smbg tido lagi..tp nnt terlambat lak sampai kat taiping...

Isi minyak jap..dan perjalan diteruskan. Alhamdulilllah sampai kat cangkat jering dlm kul 8.15..sampai kat destinasi yang dituju dlm kul 8.45pg. Kak MIzan bawak kiteorang g mkn kat salah satu kedai. Feveret dia dan orang tempatan di situ, roti banjir.. ooo..patut la ayah aku kalu mkn roti canai..suka tuang kuah atas roti siap2. Ingatkan ayah aku jek..kiteorang anak2 dia pun ikut sekali..Agaknya ni budaya orang perak kot.

Keje habis jam 5.30ptg. Terus bergegas g bandar taiping konon nk g zoo taiping..tapi sayang smpai kat zoo dlm kul 6.15ptg. zoo dh tutup. Terus bergegas g tasik..sayang jugak..pun dh tutup. apa lagi g la cari ABC yang sohor kat bandar taiping.
bangunan dia tepi balai bomba lama. sedap. ade macam2 dlm tuh. ade airkrim, epal, wafer pun ade. murah jek. satu rm2. kalu kat kl ni entah berapa harga dia.

dlm kul 8.30mlm..lepas mkn2 terus balik. masa nk balik tuh...kelakar la..have a sweet memory with abang polis kat sungai kuning...kelakor tul.. dlm kul 1.00pg baru sampai area umah mak aku..tapi kena hantar kawan aku dulu kat gombak.. sampai tul2 kat umah dlm kul 1.45pg.. sampai2 jek..terus amik bantal..tido..malas nk pk bende lain dh...

0 comments:

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea