Pages

Tuesday, October 14, 2008

Student lama 'vs' Student Kini

Posted by Faridatul at 1:48 PM
Kelihatan seorang pelajar yang amat aku kenali yang aku 'bengkek' bila berjumpa dengannya..

Sambil di pegang2 tombol pintu bilikku.. lalu aku menegurnya...

"haa.. awak cari siapa"..

"Cik.. aku nak minta tolong sket, aku ada soklan nak tanya.. Macamana nak setting ODBC. Aku punya sistem tak boleh link dengan database", jawabnya..

"Ohh.. senang jek..awak g check semula setting dia.. pergi kat..." jawab ku..

"Tapi cik, aku bawa laptop.".. celah pelajar tersebut sebelum aku habis menjawabnya.

"Saya ada bengkel ni. Ari ni dan esok. Mungkin awak boleh datang khamis." .. jawabku lagi. Sian tetap sian walaupun aku geram dengan dia ni.

'MAMPUS la.. takpe la cik... khamis aku dh present.. aku cari orang lain la.." jawabnya dengan marah sebab aku tidak dapat membantu..

"OK.." jawabku.. Kalu dia tak sebut perkataan "MAMPUS" dan "aku" tu, mungkin aku akan bantu jugak la lepas bengkel.. Aku pun dengan selamba masuk bilik dan dia dengan bengang terus ke mana entah la..

p/s--> dah 2 kali dia dtg jumpa aku.. nak minta tunjuk ajar.. tp sume dia kata tahu.. bila suh buat.. tak tahu.. pastu melawan plak tu.. attitude pelajar sekarang kekadang rasa nak tampar pun ada.. Gerammmmmm....

2 comments:

sis_aflah said...

cik faridatul..
apa plak tampar..bg jek penumbuk sebijik..wakaka..
tak pun gagalkan aje budak tu..biar dia ulang tahun berkali-kali..haha..jahat..

Faridatul said...

masalahnya ialah budak tu bukan pelajar i..

kalu tak.. nahas la dia..

nak minta tunjuk ajar dlm sistem dia tp mak oiii.. belagak satu hal la.. yang lebih geram tu.."KURANG AJAR"

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea