Pages

Monday, May 17, 2010

Jalan-jalan di IOI Puchong

Posted by Faridatul at 4:53 PM
Cam biasa kalu takde mana-mana program aku dan en abang akan ke mana-mana sahaja untuk hilang kebosanan. Plan punya la nak g ziarah sedara mara kat puchong, shah alam, dan lain-lain di sekitarnya. Konon nak kuar lambat sket lepas zohor, tak elok la dtg time orang tengah sibuk nk masak kan.. tapi memandangkan air kat rumah buat hal lagi iaitu bekalan air tetiba putus tanpa makluman, dan paling menyakitkan air dalam tangki pun habis, aku n encik abang terus bersiap keluar rumah tanpa arah tuju..

Keluar je rumah terus ke puchong. Dah sampai rumah sepupu aku kat puchong utama, dia plak takde. Lohhh.. kononnya nak terus ke shah alam, aku segera dial semua sepupu2 aku sume handphone tak berangkat. Apa lagi, en abang kata jom kita ke IOI sehingga la dapat jawapan dari diorng.

Sampai di IOI, apa lagi en abang ajak tengok citer robin hood. Sementara menunggu movie robin hood tu kami cuci-cuci mata tgk barang-barang keperluan rumah dan tengok gelagat orang bershoping. Kalu tgk dr side atas, cam semut jek diorng ni.. pantas betul amik barang2-barang sale. Kirenya mmg murah gile la harga barang-barang tersebut tetapi memandangkan aku n encik abang tak larat nk beratus panjang, kami abaikan aja.. buat2 tak nmpk barang sale walaupun dalam hati dah berkenan kat 2-3 barang.

Sebabkan dah lewat bile habis tgk movie robin hood tu, so perancangan nak ke rumah sepupu aku ditunda ke minggu hadapan.. hehehehe

Sonok tengok gelagat orang membeli belah terutama apabila obses tgk ade sale.. heheh

Pemandangan di belakang maidin, putrajaya. Singgah sebentar beli keperluan dapur..

0 comments:

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea