Pages

Monday, March 14, 2011

Merindukan sesuatu...

Posted by Faridatul at 3:54 PM
Dalam jiwa ini aku merindukan sesuatu..
Yang lama sudah aku tak ketemu
Menemui kengkawan dan sahabat handai
Tuk sama2 bersatu dan bermuhasabah
Mengeratkan silaturrahim yang telah lama terjalin

Kesibukan membawa kita ke haluan masing-masing
Tiada lagi gurauan manja
Semuanya stress belaka
Kemanakah hubungan yang telah terjalin
Di seketika waktu dahulu

Semoga akan ada waktu
Untuk kita bertemu
dan bersatu
dalam hubungan yang terjalin
lillahi Ta`ala


Cetusan perasan jam 4.05pm ... :-(

7 comments:

Adnir said...

suddenly... tears in my eyes... :(
nice poem, sis...
InsyaALLAH ukhuwwah fIllah...

Faridatul said...

thanks kak.... tu poem yang lahir terus dr hati fari tu... :-)

Adnir said...

ada bkt ghupanye ye... keep on it yaaaa.... :))

Faridatul said...

hehehe.... ala.. kalu cikgu sekolah mesti dia bg C. Tak kena irama... hehehe

NilzaSaza said...

Fari, meh la buat gathering...

Kaklin pun rindu dengan kenangan masa di KUO,FTSM,rumah sewa ..rindu zaman kita susah senang dolu2..

Faridatul said...

hehehehhe... plannya ade k lin. time nya susah nk jumpa. tu la.. entah nape fari terkenangkan zaman kuo dan umah sewa dulu.. habis story kerenah kita2 dulu diceritakan kat hubby. Makan setalam, tidur sederet, afif menangis tido sebelah fari, solat jemaah ramai2, dan lain2 lagi. Sampai kalu fari diam dlm keta mesti dia suh citer zaman fari dulu. Maklum la story mory byk dlm memori fari ni.. wakaka

yang paling best kat umah sewa dulu minum air cicak.. hahaha... tak tau masa tu klin dh pindah ke belum.. konon beli air teh sebungkus nk jimat..sodap plak tu.. rupa2nya ade perisa tambahan dlm plastik bungkusan air tu.. bangkai cicak yang masih fresh... hahaha

yang kat uo paling best masa terkenang main lari2 pagi2 buta jam 2-3 pagi ngan "pakcik" tu.. lupa dh namanya.. huhuhuh. siap nyorok dlm bilik k rin lagi. k rin la penyelamant ku ketika itu.. hahahahah.... k rin ingat lagi tak.. ;-)

dayah said...

seronokla..bila ingat semula zaman 'muda2' dulu. masa yang pergi takkan kembali yg akan datang mesti dimanfaatkan sebaiknya..jom buat gathering...

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea