Pages

Saturday, September 20, 2014

kenduri ke gemas, n9

Posted by Faridatul at 11:08 PM
Harini ada kenduri kawen nurul anak pak long. ni kire kenduri terakhir anak2 pak long. 13hb sept haritu buat kat rumah pak long di kedah tapi disebabkan jauh dan aku pun sibuk ngan urusan lain hari tersebut jadi kami ke gemas sahaja kenduri di pihak lelaki.

Jam 10.30 kami bertolak dari bangi. lebih kurang 2 jam lebih juga untuk sampai ke sana. jam 1 lebih baru sampai. otw ke sana hujan renyai2 tp alhamdulillah sampai disana tak hujan dah. Rombongan baru sahaja sampai di rumah pengantin lelaki dari rumah persinggahan
semasa kami sesampai disana.

selesai sahaja makan2 dan amik gambar kami berehat di rumah persinggahan keluarga pengantin. Rumah homestay 3 bilik . besar rumahnya. jam 4 aku sefamily nak balik walaupun hujan lebat memandangkan takut nnt suamiku mengantuk. kalau mengantuk di tgh2 jalan boleh tidur dan sambung semula perjalanan. mak abah ikut alang balik sedangkan pada mulanya mereka pergi bersama aku.

akhirnya kami berehat di taman rekreasi ulu bendul, kuala pilah. rehat2, makan2 dan melihat permandangan sungai. yang kelakarnya, sesampai di cafe kami order makanan. cafe yang kami ambil tu bertentangan dengan kolam rekreasi. tetiba wafiy bersuara" ni nak mkan ke nak mandi... wafiy tak nak makan.. wafiy nak mandi".. aduhai anak... byk perkataan dia dh sekarang ni. terkejut juga ayat tu keluar sbb tak pernah pun keluar mcm tu sebelum ni.. huhu

pujuk punya pujuk ok la... ayat akhir dia "ok.. nanti wafiy mandi kolam"... huhuhu..

sesampai dirumah dalam jam 8 lbh. sesmpai dirumah semua kepenatan...

jom kite melayari gambar pula :-)

jumpa pekan bahau sebelum sampai ke gemas..ni first time menjejaki ke sini

nurul dan suami... berseri2 pengantin :-)

anak dan menantu pak long

wafiy tgh asyik makan nasi minyak berlaukkan lauk pengantin :-)

waiz bersama opah dan atok

opah dan si "puteh"nya.. huhu

bersama2 anak alang

umar jek takde dalam gambar ni..

heppiiiiiiiii

hamzah dan adik yang dikatakan waiz serupa dengan.. sama tak? hehehe

balik dr rumah pengantin singgah disini dulu.. permandangan dari cafe tempat kami berehat minum2... disini la ayat wafiy keluar... "wafiy tak nak makan wafiy nak mandi".... :-)


0 comments:

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea