Pages

Sunday, June 23, 2013

menikmati rehlah sambil jerebu di PD

Posted by Faridatul at 11:33 PM
awal tahun aku dh book rumah Persekutuan di PD. agak hampa sikit dengan pengurusan mereka. so lain kali kalu nk book rumah peranginan PD pastikan borang asal permohonan (kalu fax) dibawa ketika hari nak chenk in tu.. then sediakan rm100 sebagai deposit nk masuk dan pastikan resit deposit disimpan. Kalu tak nnt orang di kaunter akan kata "kalu resit hilang masa nk check out deposit juga akan hilang".... terkejut betul aku.. seb baik ada rm200 dlm purse kalu tak, x leh nk check in kot.. geram pun ada... takde pula dinyatakan rm100 tu sebagai deposit...

pastu checkout tak boleh lebih dr jam 12. kalu lewat sejam dr jam 12 rm50 akan dikenakan.. agaknya akan tolak dr duit deposit kot... dia nk buat apa duit deposit tu.. nk kata tgk barang bilik tu takde jugak.. ni mesti kes nk tolak duit kalu lewat check out la tu... mmmmmm... mcm y****i aje pengurusannya.. geram tul...

tp sedeynya ahadnya konon nkm buat bbq sebelum balik di tm tp paginya nk mandi di kolam pun mata dh sakit2 sbb jerebu kuat betul. bacaan hari tu di pd dlm 189.. memang agak teruk la... so ambil keputusan tak buat bbq.. lepas checkout aje, mkn kat sana dan terus balik..

semua balik ke rumah aku di bangi sbb nk rehat dulu.. tak sangka plak bbq sambung dirumahku.. dh bua kat rumah byk lagi la bahan dlm peti ais nk diperaik... mcm2 buat.. best la mkn terutama khalil.. heheheh

dlm jam 6.30pm baru mereka berangkat pulang.... dan wafiy kesedihan ditinggalkan keseorangan bersama ummi dan abi.. abang khalil teman semainan dan atok opah dh balik.. kemurungan dan terus tertidur... huhuhuh
khalil dan ateh ketika nk check in

fadzli dan zara.. khalil smpai kesudah takut nak masuk dlm kolam.. huhu

wafiy mencari2 abi.. abi tgh sibuk buat assignment kat bilik .. heheh

0 comments:

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea