Pages

Sunday, June 16, 2013

Wafiy berkelah di sungai congkak bersama kawan2 Ummi

Posted by Faridatul at 11:34 PM
plan nk g sungai congkak adalah plan yang dibuat tak sampai 2 minggu pun.. so after ramai yang kata ok nk join, sabtunya aku dan cik mije bersama wafiy dan en suami g s shoping barang nk buat bbq di sana nnt. budget semua orang dewasa dlm 10 orang...

akhirnya aku dan cik mije membahagikan kerja. aku setelkan bab perapan bbq dan masak mee goreng + karipap dan cik mije setelkan bihun goreng dan kopok lekor goreng. cik ain dan puan wan aziezan nak buat nasi goreng seafood dan puan dahlia menyediakan sandwich.. yang lain2 peralatan aku sediakan sbb dh biasa buat bbq so sume dh ada kat rumah.. nak memunggah aje yang jadi masalah sbb dllm stor semuanya.. huhuhu

so jam 7. 45 pagi baru bertolak 2 kereta dr bangi.. kereta natrah asing dr kami dan  dahlia dr sg buloh. samapi disana dalam hampir jam 9 seb baik ada la satu dua kereta.. lepas kami smpai baru berduyun2 kereta mai.. seb baik dpt book lokasi yang best dan dekat ngan parking kalu x nak menapak jauh tu yang teruknya... huhuhhu...

so lepas mkn2 smbil mereka bakar... kami mandi dulu di sg. wafiy tak lalu nk mkn asyik tunjuk sungai aje.. maknanya nk suh ummi bawa dia ke sana.. bila dh lama berendam nk bawa naik atas tu pun tak nak.. padahal mulut terketar2 dan bibir dh biru pucat... naikkan juga dia dh umpan dia ngan makanan.. dia mkn bersungguh sbb lapo la tu.. lepas dh kenyang cam td la pulak nak mandi semula.. huhuhuhu...

dlm jam 2 lebih baru pulang.. smpai kat rumah nk dekat kul 4.. solat zohor dan tertidur smpai jam 6 sbb kepenatan mandi sungai yang berjam2 lamanya... huhuhu

ketibaan wafiy bersama dayang .. hukhuk

antara makanan yang ada aialah nasi goreng seafood oleh chef ain dan zan... makanan lain yang dibawa adalah karipap, mee goreng, bihun goreng, sandwish tuna, pau, buah mangga, keropok ikan goreng dll

melayan wafiy sebelum turun ke sungai

proses membentang tikar....

berehlah beramai2... best tul


cik mije baru belajar cara2 nk sejukkan air dan buah dr sungai.. hehe

proses memunggah bahan2 yang dibakar... huhu
proses mencucuk udang sebelum dibakar

ini la hasil udang yang telah dicucuk oleh cik lia dan puan zan

jom bakar... nyum2



ada yang tengah membakar dan ada yang tengah berendam.. hehehe


jom mamam...


antara hulubalang yang turut hadir... en suami mrs lia (shafie) dan mrs natrah (odeng)

makan time lepas kesejukan mandi sungai

apahal anak ummi ni muncungkan mulut.. merajuk ummi tak bawak mandi sungai ke... huhuh 

kelaparan lepas sejuk mandi sungai... proses memanaskan badan.. hehe

yeyeye... dpt ais krim cik suri belanja...

buah pula... bestnya mangga manis ni

 bergambar sebelum pulang..

nk balik kita jungle traking pula... maklum la dh mkn banyak td kita bakar pula lemak yang terkumpul.. huhhu 

0 comments:

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea