Pages

Monday, October 7, 2013

Picnic di hutan lipur Lentang

Posted by Faridatul at 6:33 PM
Plan memang nk berenti di sini sbb mengenangkan wafiy suka ngan air terutama sungai atau kolam. So alang2 nk ke freser hill lalu karak so akan melalui bentong. Ada satu sungai di hutan lipur lentang. dr dulu lagi memang teringin nk singgah kalu balik dr kampung chini tapi tak kesempatan. so dh ada peluang ni, apa lagi mmg mlm sebelumnya aku siap2 masak untuk bekalan paginya.

jam 6 aku dh siap panaskan semua lauk dan hanya perlu goreng telur, goreng sayur dan sediakan air kopi panas masuk dlm termos. air kopi panas mmg feveret aku terutama kalu g mandi tempat sejuk. perjalanan bermula jam 8.30 pagi tetapi perlu singgah di opis suamiku kerna ada kerja yang perlu dilakukan di opis dahulu. so dlm masa sejam lebih menunggu di dlm kereta baru la kami bertolak ke hutan lipur lentang. 

sampai disana pun dalam lebih kurang jam 12 lbh. mmg sesuai untuk menikmati makan tengahari. apa lagi.. sementara abi dan wafiy mandi, aku dh rembat makan dulu.. lapooo.. huhuh... alhamdulillah makanan ku bawa habis.. kesejukan membuatkan mereka lapo.. huhuhu...

sungai sini ada ruangan untuk budak2 mandi.. landai.. memang sesuai la. tp kalu nk yang dalam boleh bawa masuk kereta ke dalam lagi. sbb nak happykan wafiy dan keadaan aku yang tak sesuai untuk untuk turun bukit walaupun x jauh, so kami decided amik yang dekat dan landai.. selamat untuk wafiy juga...

sementara menunggu abi di dalam kereta.. wafiy non stop makan.. waduh.. pening ummi dibuatnya

sos cili yang dpt dr kfc dh habis sepeket... kentang kat tangan sket pun tak bergigit.. sabau jelah

setibanya di hutan lipur lentang aku terus membuka makanan dan makan... sementara abi dan wafiy sejukkan badan dengan air sungai.. huhu

semua ada.. cukup lengkap untuk makan tengahari... sesuai juga dgn waktu yang dh 12 lbh ni...

abi dan wafiy jeles tgk aku mkn.. rendam tak seberapa dh naik tuk join makan sama.. 

wafiy yang dr td non stop mkn pun lapar.. sabau jelah

menyambung semula mandi.. abi tengah melatih wafiy untuk berenang.. latih kaki

sementara mereka berenang, ummi menghirup kopi panas pula smbil memerhati budak2 lain sama turut mandi dan buat palace guna pasir di tgh2 sungai...

terpaksa membawa wafiy naik sbb mengigil tahap gaban beno...

tetap ceria..walaupun dlm hati nk turun lagi tu.. rehat jap ye nak..

minum dulu sebelum menyambung semula mandi.. 

sebelum balik snap dulu ranjau duri yang terpaksa ditempuh masa nk masuk dan keluar jap lagi.. sejak pregnant ni aku kuat betul gayat... huhuhu

0 comments:

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea