Pages

Sunday, January 4, 2009

Dapat beg baru..

Posted by Faridatul at 9:10 AM
Sebaik sahaja habis exam di Dewan T.I.B.E KL, aku pun ke sogo.. maklumlah dah setahun aku tak membeli belah di sana.. biasanya masa member sale aku akan sana, tp tahun ni aku dh terlepas member sale tersebut.

Dilah, rakan karib ku seperti biasa menemani aku. Nak beli set cadar kawen tuk pali. Hege biasa rm789 dpt sale 70% jd rm190. ok la tu.. tp masa nk bayar jadi rm139 plak. Katanya dpt lagi 20% dr 70% tersebut.. wargh... bestnya. Aku berkenan sungguh ngan set cadar yang 100% cotton tu.. putih bersih jek warnanya. hege after diskaun rm190 slps 70% diskaun. tp yang ni takde 20% diskaun lagi spt cadar pali. Nak beli tak cukup duit sbb nk beli handbeg sandang tepi kat floor bawah... so cadangnya esok2 la beli..


Inilah beg yang menjadi "kejelesan" suri n wani..huhu

Setibanya di rumah, suri jeles melihat beg ku itu.."Akak, mana nk dapat beg tali panjang camtu, saya nk satu.. akak jual ke saya jelah"... hahahah.. aku ckp nnt kita beli lain kali. Malamnya pula wani seperti biasa dtg menyanggah ke rumahku. Tujuannya tuk ambil daging. Seperti suri, dia pun nakkan beg ku itu.. huhuh.. jelesnya deme2 ni. Berita yang tak best didgr bila wani kata sogo sale hingga esok jek.. warghhhh.. melepas la cadar pilihan ku itu.. huhuhu..

4 comments:

kakchik said...

fari, kakchik pun nak jugak.
cantik la beg fari.
dan... bestnya dapat cadar 70% diskaun, huhuhu... apa tak cakap nak ke sogo, kalau tau kakchik dah kirim satu set.

Faridatul said...

huhuh .. k chik pun jgn la jeles cam wani n suri tu.. ala k chik. pergi sogo tu bukannya plan pun.. main belasah jek nk g ari tu.. tak sangka ade sale.. tp sayangnya cadar yng fari nk tu tak dpt la beli..tunggu sale lain kali la plak.. sekali ngan comforter.. nice la warna dia..

xara said...

aa..nak juga beg mcm tu..

kakchik said...

hehehe... kakchik pun dah beli beg baru, ada la gaya nak serupa yg fari punya. fari pun dah tgk kan dan harap maaf ya sebab "anda telah di tag - sila layari blog Keluargaku Sayang untuk mendapatkan award anda"

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea