Pages

Saturday, February 14, 2009

Menghabiskan masa di Nilai 3

Posted by Faridatul at 10:44 PM
Sepatutnya hari ini aku dh janji ngan mak nak balik rumah. Tapi memandangkan amanah yang mak suruh buat tidak dilaksanakan lagi, terpaksa lah di tunda ke esok hari. Aku kena pergi Nilai 3 hari ini dan men'setel'kan hal-hal yang diamanahkan kepada aku. Bende ni dah jadi kerja rutin setiap kali ada adik-beradik ku yang kawen.

"kenduri dah tak sampai sebulan ni, jangan tangguhkan lagi", rungut mak aku masa datang ke rumah minggu lepas.

Balik dari Nilai 3, ada lagi kerja yang menanti. Kerja tampal menampal dan kerja lipat melipat pulak. huhuhu..

Inilah kerja tampal menampal aku. Menyiapkan kupu-kupu agar menjadi rozek..

Kerja lipat melipat terpaksa ditangguhkan kerana duit kertas rm1 tak cukup. " Biar la yang tu farihah yang sambung plak", kata hati ku... hahaha

Dah jadi rozek.. kena plak lipat2 duit rm1 untuk dijadikan saguhati.. Entah la.. dh jadi adat area rumah aku macam tu.. ada yang letak rm1 dan yang letak rm5.. kalu setakat 10-20 orang boleh la letak rm5... ni seramai 140 orang.. huhuhu..
Sekotak rozek berduit rm1 di eksport ke mak aku.. ade sebanayk 41 keping rozek yang masih tidak berduit.. bio la farihah plak yang sambung..

Minggu ni sungguh memenatkan. Stress dibuatnya. Kelas ganti gara2 cuti am yang banyak dan cuti mc seminggu yang aku apply dulu masih banyak lagi yang tak berganti.

Seronok juga menghilangkan stress mlm semalam. Aku, suri, mije menghabiskan malam kami di bowling warta.

Tak sangka mije yang pertama kalim main bowling byk kali strike. Tahniah!!!

Main dengan baju kerja... aku, mije n suri.. Suri lagi la..beg2 laptop dibawa bersama..

Ini game kedua.. Badi sape tah.. 3 kali bola masuk longkang..dh comel-comel lurus sekali nk dekat bola boleh plak terpesong arah.. geram betul. Tapi walaubagaimanapun aku tetap dapat mengalahkan mije di saat-saat terakhir.. huhuhu

4 comments:

KakChik said...

amboi... bukan main seronok lagi hangpa main boling no... buat cek jeles je.

adik fari nak kawin ek? kakchik doa lepas ni fari la pulak.

Faridatul said...

lepaskan tension la kak chik.. huhuhu.. nak wat camne.. ini lah kehidupan orang bujang...

aminnn.. moga2 termakbul kata2 k chik tu. :-)

xara said...

kak fari, jom memboling lagi..heheh.ajak cik dilah pulak

Faridatul said...

jomm.. bile nk pergi lagi..

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea