Pages

Wednesday, July 18, 2012

Lunch di Restoren Horizon Garden, Bangi

Posted by Faridatul at 11:31 PM
18 Julai 2012

Aku merupakan orang terakhir dalam geng2 aku untuk belanja ahli geng.. hahah.. ahli geng kami terdiri dari aku, iza, mas, ina (geng2 guru IT) dan kak tena.. Baru2 ni join sama kak zura sebab baru balik dr LonDon..

Program belanja-belanja2 ni dari tahun lepas lagi.. byk kali pospone.. konon sebab mengandung la.. pastu bersalin cuti 3 bulan.. so byk betul halangan.. akhirnya semalam aku tetapkan juga nk belanja walaupun mulanya mcm tak jadi.

Wafiy semalaman tak lena tidur gara2 batuk2. nak tidur jek batuk2 menyebabkan dia terjaga. kalu terlebih batuk menyebabkan dia muntah. bila dh muntah mula la lapo so ummi dia la jadi mangsa.. hehehe.. berkepit aje... aku pun jadi tak lena tidur.. dlm erti kata lain x cukup tidur.. heheheh.. paginya lepas basuh berak dia dlm jam 7.00 pagi sekaligus terus mandikan dia, wafiy mula mengantuk .. bila abi keluar rumah tuk interbiu di cohort, hukm.. wafiy mula resah.. so tertidu... sian plak nak angkat... aku pun siap la mknan nk mkn sbb lapo.. tak sangka tgh masak dia dh terjaga.. seb baik makann dh siap msk blum dimakan aje..

apa lagi, aku pun masuk dlm bekas tuk dibuat bekalan ke opis. 2 kali keluar umah tak berjaya. meraung2 dia dlm keta smpai teresak2.. jadi aku call abi dia tanya kul bape nk habis interbiu. Abi dia kata dh habis masa tu jam 10.30am.. so takpe la tunggu abi balik terus keluar rumah...

so lunch tu aku pun sempat la belanja kawan2 dengan membawa abi dan wafiy sekali... tinggalkan kejap wafiy ngan abi, wafiy dh melalak nak aku juga.. so terpaksa la usung dia kemana juga... nak kata demam siang tu takde pun. cuma mmg dia teramat mengantuk... habis mkn jek dan dlm keta dh mengantuk dan tertidur smpai petang... hari ni merupakan hari qada tidur wafiy...

sian wafiy.. petangnya dpt mesg dr teacher zihah yang berbunyi :"Assalam.. wafiy demam ke akak? Rindu kt dia hehehe.." other msg: "Tolong peluk cium dia tuk saya ye.. hehe "

Hehehehe.. ada jugak yang rindukan wafiy walaupun suka buat ragam kat taska... :-)

Bergambar sebelum kawan-kawan ummi sampai...

best la kerusi ni.. ada bantal lagi tuk sandar :-)


 ala.. abi dh kacau wafiy nk bergambar :-)

wafiy meluahkan perasaan dengan reaksi muka takmau bergambar nagn abi.. haahah :-)

gaya rimas wafiy :-)

kalu gmbr camni ok.. kata wafiy.. heheheh :-)

termenungkan masa depan.. jauhnya lagi nk aku beso.. "nk jadi apa ye nnt bila dh besar?" 

Ketibaan makanan.. ikan siakap steam horizon style

Kam Heong Lala

Deep Fries chicken with lemon sauce

Red Tom Yam Soup horizon style

Stir Fried Kailan with salted fish

Ketibaan kengkawan ummi

mas (pejam mata), iza dan k zura...

Pakej yang ada dlm restoren horizon garden selain ala carte menu... Set A RM77

Set B RM117... ni la set yang aku amik... B3

Set C RM187...  Ada satu lagi set D... yang tu tak silap hege RM200++

 Kak tena nak menggayakan wafiy ngan sepk matanya

Wafiy nmpk cam suka aje kan.. tp sebenarnya tgh bising tak nak dipakaikan.. hahaha

Akhirnya.. sudah tertunai hutang aku pada korang semua.. Maaf la kalu tak cukup kenyang... 

0 comments:

Blogger templates

Fakulti ku tercinta

 

:: Telatah Wafiy dan Waiz :: Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea